Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vo Wembley výtržnící a zurvalci vs pokojné ovečky zo Slovenska
Zdielať na

Vo Wembley výtržnící a zurvalci vs pokojné ovečky zo Slovenska

Zdroj: TASR

Capello nazval Rooneyho "bláznivým" za reakciu po vylúčení s Fulhamom

Na predzápasovej porade si vzal Talian "na paškál" práve Rooneyho, ktorý za hodenie lopty smerom k rozhodcovi Philovi Dowdovi videl druhú žltú, resp. červenú kartu. Pri odchode z plochy navyše zúrivo buchol do rohovej zástavky. "Na čo si búchal do rohovej zástavky? Si bláznivý chlap," cituje britská BBC Capellove slová Rooneymu. Dvadsaťtriročný Rooney máva problémy s nedisciplinovanosťou. Pamätné je najmä jeho infantilné vylúčenie na majstrovstvách sveta 2006 v súboji s Portugalskom. V doterajšom priebehu Premiership sa trochu upokojil, do incidentu s Fulhamom mal na konte len 6 žltých. Teraz ale nútene vynechá zápas s Aston Villou.

Capella môžu trošku znepokojovať aj medializované aféry jeho zverencov Ashleyho Colea a Stevena Gerrarda. Colea zadržala polícia tento mesiac za výtržníctvo a stav pod vplyvom alkoholu, Gerrarda zasa polícia riešila za decembrový incident v bare v Southporte.

Angličania absolvovali vo štvrtok tréningovú jednotku bez dvojice Peter Crouch (lýtko) a Shaun Wright-Phillips (členok). Capello hodlá proti Slovákom využiť všetkých 6 povolených striedaní, aby tím udržal čerstvý na dôležitý duel kvalifikácie s Ukrajinou: "Zápas s Ukrajinou je pre nás mimoriadne dôležitý. Ich liga začala len začiatkom marca, preto budú čerství. My budeme trochu unavenejší, ale spolieham sa na fanúšikov, ktorí nám vlejú silu a budú našim dvanástym hráčom."