Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pelé obvinil Ronalda a Robinha z užívania kokaínu
Zdielať na

Pelé obvinil Ronalda a Robinha z užívania kokaínu

Zdroj: TASR

Legenda proti hviezdam

Pelé to uviedol pred súdom, kde vypovedal v prípade svojho syna Edsona Cholbiho do Nascimenta, ktorý bol zapletený do rozsiahlej drogovej kauzy.

"Bolo by nefér hovoriť o tom, že futbalisti berú drogy, keď sa to týka len niekoľkých jedincov, akými sú Ronaldo a Robinho," uviedol Pelé pre brazílsku rozhlasovú stanicu Jovem Pan. Podľa trojnásobného majstra sveta brali drogy minimálne raz na súkromnom večierku jedného obchodníka v Sao Paule. Tridsaťdvaročný Ronaldo sa v súčasnosti pokúša reštartovať kariéru po vážnom zranení kolena v drese brazílskeho klubu Corinthians, o sedem rokov mladší Robinho je hviezdou Manchestru City v anglickej lige.

Pelé kvôli drogovým excesom skritizoval aj slávneho Argentínčana a veľkého rivala v hlasovaní o najlepšieho futbalistu všetkých čias Diega Armanda Maradonu: "Bol to výborný futbalista, ale všetci bohužiaľ vidia, čo urobil so svojim životom." Súčasný kouč argentínskej reprezentácie bol závislý na kokaíne, liečil sa na Kube, no v roku 2004 kvôli predávkovaniu dokonca utrpel zástavu srdca. V minulosti mal rovnako problémy aj s alkoholom, ale teraz sa 48-ročný Maradona problémov zbavil. "Skutočnými futbalovými vzormi sú Kaká, Platini alebo Beckenabuer. Existuje viacero dobých príkladov, preto netreba posudzovať futbalistov podľa individuálnych prípadov," dodal Pelé.

Pelé pred súdom vypovedal kvôli kauze, do ktorej bol zapletený jeho 38-ročný syn a bývalý brankár Sao Paula. Ten bol zatknutý spoločne s ďalšími päťdesiatimi ľuďmi kvôli podozreniu z obchodu s drogami. Edson junior však uspel s tvrdením, že bol vždy len konečným zákazníkom, takže bol neskôr zbavený obvinenia.