Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Manchester prekvapujúco prehral vo Fulhame, neúspešná aj Chelsea
Zdielať na

Manchester prekvapujúco prehral vo Fulhame, neúspešná aj Chelsea

Zdroj: TASR

Premier League

Prvý úder prišiel v 18. minúte, kedy Paul Scholes zahral vo vlastnej šestnástke úmyselne rukou a musel predčasne pod sprchy. Nariadenú penaltu potom premenil Murphy. Víťazstvo domácich spečatil tri minúty pred koncom maďarský legionár Zoltán Gera. Zlý deň United korunoval v 88. minúte útočník United Wayne Rooney, ktorého rozhodca vylúčil po druhej žltej a následnej červenej karte, obhajca titulu tak musel dohrávať duel s deviatimi hráčmi. Nedarilo sa ani Chelsea Londýn, v ktorej drese sa neobjavil mladý slovenský stredopoliar Miroslav Stoch. "Blues" prehrali v londýnskom derby s Tottenhamom Hotspur 0:1, keď o výsledku rozhodol gól chorvátskeho reprezentanta Luku Modriča päť minút po prestávke.

Slovenský obranca Marek Čech z West Bromwich Albion do hry opäť nezasiahol, jeho klub doma len remizoval s Boltonom 1:1. Bod zachránil pre domácich paradoxne vlastným gólom nigérijský obranca Wanderers Danny Shittu. Dôležité víťazstvo zaknihovalo Stoke City, ktoré v priamom zápase o záchranu porazilo Middlesbrough 1:0 a poskočilo nad pásmo zostupu. V sobotu je na programe ešte zápas Newcastle United - Arsenal Londýn.

V nedeľu pokračuje 30. kolo zápasmi Liverpool - Aston Villa, Manchester City nastúpi proti Sunderlandu a Wigan proti Hull City.

Sumáre - 30. kolo:
Portsmourth - Everton 2:1 (1:1)
Góly: 22. a 75. Crouch - 4. Baines

Tottenham - Chelsea Londýn 1:0 (0:0)
Gól: 50. Modrič

West Bromwich - Bolton 1:1 (0:0)
Góly: 82. Shittu (vlastný gól) - 67. Taylor

Fulham - Manchester United 2:0 (1:0)
Góly: 18. Murphy (11m), 87. Gera

Stoke City - Middlesbrough 1:0 (0:0)
Góly: 84. Shawcross

Blackburn - West Ham 1:1 (0:1)
Góly: 51. Andrews - 35. Noble