Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Do semifinále SP postúpil Slovan
Zdielať na

Do semifinále SP postúpil Slovan

Slovan- Žilina 0:0

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:0
Rozhodoval: Vlk, ŽK: Breznaník, Serrano - Guldan, Piaček, Adauto, 3159 divákov
Zostavy a striedania:
Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič (17. Petráš), Hanek, Breznaník - Černák, Serrano - Obžera (90. Angelovič), Slovák - Masaryk (77. Meszároš), Halenár
Žilina: Perniš - Pečálka (46. Belák), Piaček, Šourek, Leitner - Guldan (75. Karoglan)- Jež (20. Rilke), Adauto, Vladavič - Štrba, Lietava

Štvrťfinále Slovenského pohára uzavreli v stredu na Tehelnom poli bezgólovým výsledkom. To znamená, že po víťazstve 2:1 v Žiline sa stal Slovan štvrtým semifinalistom. Žilinčania sa na odvetu pripravili prekvapujúcou zmenou systému i koncepcie hry. Jej najvýkonnejší konštruktér hry Štrba pôsobil s Lietavom na hrote útoku. Dlho sa však k slovu nedostali, lebo belasí sa od začiatku zdravo vložili do ofenzívy. Narážali na koncentrovanú obranu a pri vysokých centroch na nedostižného brankára Perniša. Vyplynuli z toho strelecké suchoty a bezgólový polčas. Obraz hry sa nezmenil ani po prestávke, obojstranné útoky obsahovali málo nápadov a individuálne výkony v koncentrovaných obranách tiež zmenu výsledku priniesť nemohli. Slovan by si víťazstvo zaslúžil aj preto, že v pomere Halenárových rohových kopov dosiahol 9:2 a Žilinčanom jediná strela za celý zápas víťazstvo priniesť nemohla.

Ladislav Pecko, tréner Slovana: "Popri radosti z postupu som trocha sklamaný z divákov, ktorých prišlo na prvý domáci zápas jari málo. V zápase ma mimoriadne uspokojila naša výborná defenzíva, ktorá súperovi v podstate nič nedovolila. Pri bránení nám možno trochu pomohol aj terén. V ofenzívnej fáze mi chýbalo viac odvahy zo strany mojich zverencov."

Dušan Radolský, tréner Žiliny: "V prvom rade gratulujem Slovanu k postupu. Na Tehelné pole sme prišli so snahou nedostať gól, nejaký streliť a dostať tým Slovan do nervozity. Nepodarilo sa nám to a na ťažkom teréne sme videli predovšetkým boj. Stále nám nejde streľba, ukázalo sa to aj v tomto zápase, ale nakoniec som bol rád, že sme v odvete neprehrali."