Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovenky v kvalifikácii MS 2011 s Nórskom, cieľom je 3. priečka
Zdielať na

Slovenky v kvalifikácii MS 2011 s Nórskom, cieľom je 3. priečka

Zdroj: TASR

Futbalistky o MS 2011

"Najťažšími súperkami budú Nórky, ktoré žrebovali z prvého koša. Pre nás budú veľmi tvrdým orieškom, pretože predstavujú inú váhovú kategóriu a platia za jednu z najlepších reprezentácií na svete," povedal po žrebe pre TASR tréner slovenskej reprezentácie Zsolt Pakusza.

Za veľmi dobrý tím označil slovenský kouč aj Holanďanky, vyrovnané duely by jeho zverenky mali odohrať s Bieloruskami a Macedónčankami. "Prioritou pre nás bude obsadiť konečnú tretiu priečku, teda miesto hneď za dvojicou favoritiek, s ktorými by sme chceli uhrať jeden-dva prekvapujúce body," konštatoval Pakusza. Slovenský kouč zdôraznil, že tretie miesto by znamenalo aj cenné body do klasifikácie a pre budúcnosť by vytvorilo lepšiu východiskovú pozíciu pri zaraďovaní do výkonnostných košov.

V kvalifikácii o štyri či päť postupových miest na záverečnom turnaji MS 2011 bude na starom kontinente bojovať v ôsmich skupinách 41 družstiev. Pred žrebovaním ich zaradili do piatich košov. Víťazné tímy zo skupín postúpia do play off (11./12. a 15./16. septembra 2010) a štyri úspešnejšie si v ňom zaistia miestenku na svetovom šampionáte. Z kvarteta zdolaných bude mať ešte jedno družstvo šancu postúpiť v baráži s tretím z konfederácie CONCACAF (Severná a Stredná Amerika a Karibská oblasť).

Obhajca titulu a organizátor záverečného turnaja MS 2011 Nemecko má zaistenú priamu účasť. Z ôsmich európskych kvalifikačných skupín je sedem päťčlenných a jedna šesťčlenná, zápasy sa odohrajú od septembra 2009 do augusta 2010. Na záverečnom turnaji v Nemecku sa zúčastní 16 reprezentačných družstiev, jeho vyžrebovanie sa uskutoční v decembri 2010 v dejisku podujatia.


      žreb európskej kvalifikácie MS 2011 vo futbale žien:

1. skupina: Francúzsko, Island, Srbsko, Severné Írsko, Chorvátsko, Estónsko
2. skupina: Nórsko, Holandsko, Bielorusko, SLOVENSKO, Macedónsko
3. skupina: Dánsko, Škótsko, Grécko, Bulharsko, Gruzínsko
4. skupina: Ukrajina, Poľsko, Maďarsko, Rumunsko, Bosna a Hercegovina
5. skupina: Anglicko, Španielsko, Rakúsko, Turecko, Malta
6. skupina: Rusko, Írsko, Švajčiarsko, Izrael, Kazachstan
7. skupina: Taliansko, Fínsko, Portugalsko, Slovinsko, Arménsko
8. skupina: Švédsko, Česko, Belgicko, Wales, Azerbajdžan