Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Barcelona udržala pred Realom náskok 6 bodov
Zdielať na

Barcelona udržala pred Realom náskok 6 bodov

Bojan Krkič strelil dva góly na pôde v Almerii

Líder najvyššej španielskej futbalovej súťaže FC Barcelona sa v nedeľu zbavil strachu z prenasledujúceho Realu Madrid. Katalánci zvládli suverénnym spôsobom duel na pôde UD Almeria a dvoma gólmi 18-ročného Bojana Krkiča si udržali na čele Primera Division šesťbodový náskok.

Modro-červení zo štadióna Nou Camp si v súboji na diaľku s "kráľovskými" z Madridu zachovali pevné nervy a papierovo ľahšiemu súperovi bez problémov zobrali body. Tréner Josep Guardiola si pritom dovolil luxus, dve svoje hviezdy Thierryho Henryho a Samuela Eto'oa ani neposlal na trávnik.

Almerijský kormidelník, Mexičan Hugo Sanchez, by bol rád pomohol svojmu bývalému klubu Realu Madrid znížiť náskok Barcelony, jeho tím bol však bez šance na úspech. "FC Barcelona patrí momentálne k trom najlepším mužstvám sveta," zložil Sanchez poklonu pre "blaugranas".

Real Madrid však stále boj o majstrovský titul nevzdáva a cíti svoju šancu. Víťazstvom 5:2 v Bilbau sa Madridčania rehabilitovali za debakel v Lige majstrov na liverpoolskom Anfield Roade a promptne sa postavili na nohy. Teraz vsádzajú na to, že Barcelončania sedia na troch stoličkách a musia o úspechy bojovať v lige, domácom pohári aj v Lige majstrov. "My sa už teraz môžeme na každý zápas o ligové body dôsledne pripraviť, Barca pri tancovaní na troch svadbách nie," nádeja sa Juande Ramos, tréner Realu.

sumár - 27. kolo:

Almeria - FC Barcelona 0:2 (0:0)
Góly: 53. a 56. Krkič