Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V košickom Čermeli bez gólov, Košice i Slovan spokojní s bodom
Zdielať na

V košickom Čermeli bez gólov, Košice i Slovan spokojní s bodom

MFK Košice - Slovan Bratislava 0:0

Pekné počasie otvorilo futbalovú jar v košickom Čermeli. Očakávaný rizikový zápas sa nekonal, prišla iba hŕstka fanúšikov Slovana. Súperi od úvodu zápasu hrali taktický, kombinačný futbal s rýchlym prechodom do útoku. Halenárova strela mierila vysoko nad Putnockého bránu, hostia po pravej strane potiahli niekoľko rýchlych útokov cez Obžeru, ktorého centrované lopty hľadali Halenára s Masarykom. Domáca obrana pracovala spoľahlivo a v polovici zápasu Košičania pritlačili svojho súpera. Hlavička Škutku po rohovom kope tesne minula bránu. V závere polčasu sa začal presadzovať Slovan, strely Slováka, Masaryka a najmä dve Breznaníka poriadne preverili košického brankára. Počas tlaku hostí sa do dvoch príležitosí dostal Novák, ktorému chýbalo zakončenie. V úvode druhého polčasu vyšli Košičanom dva útoky po pravej strane. Strelu Kuzmu obrancovia zrazili, vzápätí Novákov center našiel voľného Škutku, ktorý hlavičkoval vedľa brány. Stredová formácia Slovana, v ktorej Obžera vytrvalo ťahal útoky a Kozák rozdával lopty, bola lepšia v strede ihriska, ale proti dôraznej košickej obrane sa nedokázali presadiť. Pred Masarykom zachraňoval brankár, poradil si aj s Halenárovou strelou. V závere zápasu obe mužstvá prestriedali, ale výsledok sa už nemenil. Blízko k víťazstvu mal Slovan, Kozákov center poskakoval pred bránou, ale Halenár ani Masaryk ho nedosiahli.

MFK Košice - Slovan Bratislava 0:0
Rozhodca: Olšiak, ŽK: Dobias, Novák, Kišš - Petráš, Angelovič, Serrano, 3550 divákov
MFK Košice: Putnocký - Kišš, Bašista, Džogan, Smrek - Dobias - Kuzma (82. Kolbas), M. Škutka, N. Matič, Milinkovič (74. Janič) - Novák (82. Viazanko)
Slovan Bratislava: Bičík - Petráš (46. Angelovič), Valachovič, Dosoudil, Breznaník - Obžera (79. Meszároš), Serrano, J. Kozák, Slovák - Masaryk (90. Černák), Halenár

Ján Kozák, tréner Košíc: "Slovan má veľmi úspešnú sériu, chceli sme ju prerušiť. V prvom polčase bol zápas vyrovnaný, pri taktickej hre mali šancu obe mužstvá. Počas druhého polčasu sme nedokázali využiť niekoľko sľubných akcií, v Trnave aj dnes proti Slovanu sme zohrali vyrovnané partie. Športovo sme sa pobili o výsledok. Na margo mojich posledných výrokov sa ospravedlňujem všetkým, ktorí sa cítia byť urazení. Mám 55 rokov a chcem byť iný, poslušný."
Ladislav Pecko, tréner Slovana: "Nepodali sme výkon, aký sme chceli. Súperovi sme dávali veľa priestoru a našej hre chýbala agresivita. V prvom polčase sme mali niekoľko šancí, ale po výkone v druhom polčase som spokojný aj s bodom."