Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ronaldinho i Kaká napriek zraneniam do reprezentácie
Zdielať na

Ronaldinho i Kaká napriek zraneniam do reprezentácie

Zdroj: TASR

V nominácii kvarteto hráčov milánskeho AC

Kaká utrpel zranenie chodidla 7. februára v zápase Serie A proti Reggine, Ronaldinho už určitý čas laboruje s achilovkou. Pred priateľským medzištátnym zápasom proti Taliansku 10. februára tréner Carlos Dunga nepovolal Ronaldinha na tri predchádzajúce zápasy, priateľský proti Portugalsku a kvalifikačné proti Kolumbii a Venezuele. Brazílsky kormidelník to odôvodnil tým, že hráč sa potrebuje dostať do formy.

Pozvánku do nominácie dostali aj dvaja ďalší hráči milánskeho AC, útočník Alexandre Pato a obranca Thiago Silva, ale aj Maicon a Adriano z Interu, či útočník Robinho z anglického Manchestru City.

Brazília, druhá v juhoamerickej kvalifikácii, hosťuje 29. marca u šiesteho Ekvádoru a 1. apríla privíta posledné Peru. Dunga nenominoval útočníka Ronalda, ktorý sa po jednoročnej prestávke zavinenej zranením vrátil na ihrisko v drese Corinthiansu a vo dvoch dueloch dvakrát skóroval, ale je ešte ďaleko od optimálnej formy.

Nominácia Brazílie:
Brankári: Julio Cesar (Inter Miláno), Doni (AS Rím)
Obrancovia: Maicon (Inter Miláno), Daniel Alves (FC Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Kleber (Internacional Porto Alegre), Lucio (Bayern Mníchov), Thiago Silva (AC Miláno), Miranda (FC Sao Paulo), Luisao (Benfica Lisabon)
Stredopoliari: Elano (Manchester City), Julio Baptista (AS Rím), Kaká (AC Miláno), Ronaldinho (AC Miláno), Gilberto Silva (Panathinaikos Atény), Josue (VfL Wolfsburg), Felipe Melo (AC Fiorentina), Anderson (Manchester United)
Útočníci: Luis Fabiano (FC Sevilla), Alexandre Pato (AC Miláno), Robinho (Manchester City), Adriano (Inter Miláno)