Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Osemfinále pohára UEFA prinieslo 42 žltých a 2 červené karty
Zdielať na

Osemfinále pohára UEFA prinieslo 42 žltých a 2 červené karty

Úvodné osemfinále prinieslo tvrdý futbal

Hostia, ktorých prišlo povzbudiť do hľadiska 12.000 krajanov, viedli od 32. minúty, kedy svoj tretí gól v 49. zápase v Pohári UEFA zaznamenal Ayhan Akman. Krátko po zmene strán vyrovnal na konečných 1:1 nemecký reprezentant Marcel Jansen, ktorý poslal z voleja do siete center José Paola Guerrera. Od 53. minúty hral Galatsaray bez vylúčeného Emre Asika, ale ani v početnej prevahe nedokázali domáci skórovať. Hamburger hral naposledy vo štvrťfinále Pohára UEFA pred 19 rokmi.

Po druhý raz v krátkom slede prehrali futbalisti Metalistu Charkov s ďalším ukrajinským tímom Dynamom Kyjev. Po ligovej prehre  0:2 tentoraz prehrali v Kyjeve 0:1, víťazný gól dal hlavou po rohovom kope Ognjen Vukojevič.

V Moskve zvíťazili futbalisti CSKA nad tretím ukrajinským zástupcom v osemfinále Pohára UEFA Šachtarom Doneck 1:0. O výhre CSKA rozhodol faul Razvana Rata na Miloša Krasiča, pričom následný pokutový kop premenil Vágner Love. Pre Loveho to bol už jedenásty gól v deviatich zápasoch európskej pohárovej súťaže číslo dva.  

Futbalisti Manchesteru City sa výrazne priblížili k postupu do štvťfinále Pohára UEFA, keď v prvom osemfinálovom stretnutí proti dánskemu tímu AB Aalborg zvíťazili 2:0.

Úvodný gól na Mestskom štadióne v Manchestri dal v 8. minúte Felipe Caicedo. Na hranici šestnsátky našiel Robinho ekvádorského legionára, ktorý sa uvoľnil cez Michaela Jakobsena a prestrelil gólmana Karima Zazu. Po polhodine hry bolo 2:0, keď po individuálnom prieniku z pravej strany skóroval k bližšej žrdi Shaun Wright-Phillips.

Dramatický súboj videli diváci na štadióne Vélodrome, kde hráči Olympigue Marseille vydolovali víťazstvo 2:1 nad Ajaxom Amsterdam. Domáci viedli od 19. minúty, kedy sa presadil strelou z 25 metrov ľavák Benoit Cheyrou. V 33. minúte vtrhol do šestnástky hostí Mamdou Niang a umiestnil loptu do dolného rohu - 2:0. Hostia sa vrátil do zápasu o tri minúty neskôr, kedy v šestnástke Hilton zastavil nedovoleným spôsobom Eyonga Enoha. Následný pokutový kop premenil Luis Suárez - 2:1. Hosťom však ešte v závere prvého polčasu zobralo vietor z plachiet vylúčenie Van der Wiela.

Osemfinále - prvé zápasy (odvety 18./19. marca):

CSKA Moskva - Šachtar Doneck  1:0 (0:0)
Gól: 50. Vágner Love (11 m)

Dynamo Kyjev - Metalist Charkov  1:0 (0:0)
Gól: 54. Vukojevič

Hamburg SV - Galatasaray  1:1 (0:1) 
Góly: 50. Jansen - 32. Ayhan. ČK: 53. Asik (Galatasaray)

Paríž St. Germain - Sporting Braga  0:0

Werder Brémy - AS St. Etienne  1:0 (1:0)
Gól: 20. Naldo

Udinese Calcio - Zenit Petrohrad  2:0 (0:0)
Gól: 85. Quagliarella, 90+. Di Natale
(na lavičke hostí sedel brankár Kamil Čonotfalský)

Manchester City - AB Aalborg 2:0 (2:0)
Góly: 8. Caicedo, 30. Wright-Phillips

Olympique Marseille - Ajax Amsterdam 2:1 (2:1)
Góly: 19. Cheyrou, 33. Niang - 36. Luis Suárez (11 m). ČK: 42. Van der Wiel