Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Košice vymenili zimu za teplo, cieľ finále Slovenského pohára
Zdielať na

Košice vymenili zimu za teplo, cieľ finále Slovenského pohára

Zdroj: TASR

Košičania chcú skončiť do 5. miesta

O novinkách a ambíciách pred jarou v kuchyni MFK informovali vo štvrtok jeho činovníci na tlačovej konferencii. "Už pred sezónou sme si dali cieľ skončiť do piateho miesta, čo aj v súčasnosti plníme. Na jeseň sme mali dva rozdielne polčasy. Zatiaľ čo v prvej polovici dokázalo zdolať naše mladé mužstvo prakticky každého, v druhej sa ukázalo, že nie sme až tak ďaleko, a že potrebujeme mať trpezlivosť a získavať skúsenosti. Teraz sme o krôčik ďalej a sme radi, že sme sa prebojovali do semifinále SP, v ktorom by sme sa radi šli až do finále," povedal Jozef Vukušič, generálny riaditeľ klubu.

TASR

Košičania absolvovali dve vydarené herné sústredenia v JAR a Turecku. Tréner Ján Kozák st. si ich pochvaľoval: "S prípravou sme začali 5. januára, keď sme upustili od tradičného sústredenia vo Vysokých Tatrách, lebo aj v domácich podmienkach sme našli to, čo nám vyhovovalo. Keď sme dostali neplánovanú ponuku z JAR, pružne sme na ňu reagovali. Spolu s prípravou v Turecku sme v podstate celý jeden mesiac boli mimo domova. Na sústredeniach sme našli kvalitných súperov a rovnako tak aj podmienky na prípravu. Teší ma, že každý z mojich zverencov dostal dostatok šancí ukázať sa v prípravných zápasoch. Je dobré aj to, že som mohol spoznať hráčov aj po inej stránke ako športovej. Pobyty splnili to, čo som od nich očakával."

Po návrate hráči zvládli aj prechod do odlišných klimatických podmienok: "Našťastie sú všetci zdraví a pripravení hrať. U mladých hráčov môžem konštatovať, že nastal určitý progres, verím, že budú svoje výkony stabilizovať aj v majstrovských zápasoch," dodal kouč Košičanov. Kapitánom MFK bude Peter Bašista: "Pre mňa to bolo príjemné, že si ma spoluhráči vybrali za kapitána. Je to záväzok."

V kádri počas zimnej prestávky prišlo k minimálnym zmenám, do kádra pribudol vlastný odchovanec Kamil Karaš. Na tlačovej konferencii bol aj Peter Lorko, druhý viceprezident klubu, ktorý spomenul možnosť začať stavbu nového futbalového stánku v meste už v tomto roku. Dodal, že rozpočet klubu je zatiaľ napriek finančnej kríze stabilizovaný a nestalo sa, že by hráčom meškali výplaty: "Je pravda, že mesto Košice, ktoré je akcionárom MFK, bude robiť pre nepriaznivú hospodársku situáciu škrty, no tie by sa nemali týkať klubu."
      Po zrušenom prvom jarnom kole budú hrať Košičania prípravný zápas v sobotu o 13.30 h v domácom prostredí proti Lučencu.

Aktuálny káder:
brankári: Gejza Pulen, Stanislav Kiss
hráči do poľa: Patrik Kaminský, Radoslav Školník, Nemanja Matič, Stanislav Smrek, Kamil Kuzma, Timon Tobias, Jaroslav Kolbas, Pavol Jurčo, Martin Juhár, Róbert Cicman, Miroslav Viazanko, Mikuláš Tóth, Lukáš Janič, Ján Novák, Marko Milinkovič, Lukáč Džogan, Matúš Putnocký, Filip Serečin, Peter Bašista, Jozef Brudňák, David Škutka, Kamil Karaš, Juraj Hovančík