Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vysoká prehra priniesla fanúšikom ľahký zárobok
Zdielať na

Vysoká prehra priniesla fanúšikom ľahký zárobok

Zdroj: TASR

Kuriozita v anglickej nižšej súťaži

Weymouth utrpel v súboji s regionálnym rivalom Rushden & Diamonds debakel 0:9, napriek tomu jeho priaznivci odchádzali zo zápasu s úsmevom na tvárach po tom, ako si u miestnych bookmakerov stavili na prehru svojho tímu.

Priaznivci Weymouthu už dlhší čas vedeli o nelichotivej finančnej situácii klubu a mali informácie aj o tom, že väčšina jeho hráčov na zápas proti Rushden & Diamonds nenastúpi pre problémy s preplatením zdravotnej poistky. Za hostí tak stretnutie odohral ich mládežnícky tím, ktorý proti skúsenému súperovi nemal šancu. "Naši klienti evidentne vedeli o problémoch, s ktorými sa borí hosťujúci tím. Ihneď ako sme zaregistrovali neobvyklý nárast stávok, spravili sme príslušné opatrenia. Výhercom gratulujem," uviedol v utorok Robin Hutchinson, hovorca bookmakerov. 

Svoje výhry môžu fanúšikovia použiť aj na nákup akcií klubu, ktorý ich ponúka na predaj na svojej klubovej stránke. Weymouth, ktorého domáce zápasy sleduje pravidelne okolo 1.000 priaznivcov, sa u dlho nachádza vo finančnej kríze a v posledných týždňoch nedostali jeho zamestnanci výplatu.