Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
MFK Dubnica chce v tabuľke vyššie, Seye zostáva
Zdielať na

MFK Dubnica chce v tabuľke vyššie, Seye zostáva

Zdroj: TASR

Až 34 hráčov začalo prípravu na jarnú časť

Už tradične sa Považania raziaci vlastnú filozofiu postavenú na mužstve vyskladanom z mladých hráčov nehrnuli do bombastických nákupov. MFK sa v zime posilnil duom dorastencov - Jurajom Masarikom a Jurajom Vavríkom, z hosťovania v Lučenci sa vrátil obranca Marcel Ondráš. Tím opustil Radovan Kulik, ktorý sa vrátil do Banskej Bystrice a mládežnícky reprezentant Erik Lupták odišiel na hosťovanie do treťoligového francúzskeho tímu Olympique Croix de Savoie. Citeľným oslabením je strata dvoch skúsených defenzívnych opôr Marián Zimena a Cyrila Špendlu, ktorí pre chronické zranenia ukončili kariéru.

"S umiestnením mužstva po jesennej časti sme spokojní, aj keď sme mohli získať o päť-šesť bodov viac. Vtedy by sme boli absolútne spokojní. Mali sme tam sériu štyroch prehratých zápasov po sebe, čo je veľká škoda, pretože minimálne proti Trnave a Nitre sme mohli bodovať. Jar bude ťažká, pri trojbodovom systéme sa dá dohnať aj vyššia strata. Začíname proti Zlatým Moravciam, pred ktorými máme osembodový náskok. Verím, že keď tento zápas zvládneme a hráčom sa budú vyhýbať zranenia, minie nás boj o záchranu a poskočíme v tabuľke o jednu-dve priečky vyššie," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii predseda predstavenstva MFK Dubnica Peter Gergely. Podľa jeho slov už vedenie klubu neuvažuje o posilnení kádra, jar pravdepodobne dohrá v dubnickom drese aj najväčší klenot mužstva - útočník Mouhamadou Seye. "Seye zatiaľ zostáva u nás. Pokiaľ by prišla adekvátna ponuka, sme pripravení na jeho odchod, ale zatiaľ sme žiadnu nedostali. Hráč by sa rád v kariére posunul ďalej, ale musíme počkať, ako sa situácia okolo jeho odchodu vyvinie," dodal Gergely.
      V kolónke maródov majú Dubničania pred jarnou ouvertúrou už len dvojicu hráčov, počas zimnej prípravy ich bolo podstatne viac. Poškodená chrupavka si vyžiadala artroskopiu členka Martina Noseka a po zranení kolena začal len minulý týždeň s tréningom dubnický veterán Andrej Porázik. Zimnú prípravu začali Dubničania v domácich podmienkach 5. januára, aj keď mužstvo nezaháľalo ani pred Vianocami. "Prvá časť sa začala už 2. decembra mojím nástupom do funkcie. Zahŕňala halové turnaje a prácu s hráčmi, ktorí na jeseň pravidelne nehrávali, pričom stabilní členovia základnej zostavy dostali individuálny tréningový plán. V novom roku sme sa prvýkrát zišli 5. januára, hrali sme náročné zápasy v Tipsport lige, nasledovalo kondičné sústredenie a pobyt na Cypre, ktorý hodnotím ako vydarený," povedal dubnický tréner Ľuboš Nosický. V príprave jeho mužstvo odohralo dvanásť zápasov (1 výhra, 5 remíz, 6 prehier). Strelilo len 10 gólov, najlepším kanonierom bol so štyrmi zásahmi Peter Kiška. "Bolo to aj v tom, že sme skúšali mladých hráčov, navyše sa nám počas zimnej prípravy zranili viacerí útočníci. Odohrali sme však ťažké zápasy s kvalitnými súpermi, ktorí nám dali zabrať," uviedol Nosický.
      Jarnú časť odštartujú Dubničania sobotňajším domácim zápasom proti Zlatým Moravciam, ktoré sú na poslednom mieste tabuľky. Či sa zápas odohrá, je však momentálne otázne. Hustá snehová perina totiž znehodnotila hraciu plochu na všetkých slovenských štadiónoch, dubnický nevynímajúc. "Robíme všetko pre to, aby bolo ihrisko na sobotu pripravené. Pravidelne sme ho upravovali, lenže v pondelok napadla 15-centimetrová vrstva nového snehu. Podklad ihriska je mäkký a nemôžeme ísť na neho s ťažkými mechanizmami. Nevieme preto zaručiť, či bude hracia plocha na sobotu nachystaná," dodal Gergely.

príchody hráčov: Marcel Ondráš (LAFC Lučenec - návrat z hosťovania), Juraj Masarik, Juraj Vavrík (obaja z dorastu)
odchody hráčov: Marián Zimen, Cyril Špendla (ukončenie aktívnej činnosti), Radovan Kulik (Dukla Banská Bystrica - ukončenie hosťovania), Erik Lupták (Olympique Croix de Savoie - Francúzsko, III. liga)

káder MFK Dubnica na jarnú časť Corgoň ligy:
brankári: Richard Zajac, Dušan Kolmokov, Marek Igaz
obrancovia: Dalibor Pleva, Marcel Ondráš, Peter Jánošík, Martin Nosek, Ľuboš Chmelík
stredopoliari: Igor Držík, Igor Obert, Ján Zápotoka, Tomáš Zápotoka, Juraj Vavrík, Petr Zapalač, Juraj Masarik
útočníci: Erik Grendel, Mouhamadou Seye, Andrej Porázik, Peter Kiška, Marek Kuzma, Ľubomír Urgela