Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na štadióne pod Dubňom chcú titul aj pohár
Zdielať na

Na štadióne pod Dubňom chcú titul aj pohár

Zdroj: TASR

Najväčším súperom bude Slovan Bratislava

Zverenci trénera Dušana Radolského majú za sebou kvalitnú zimnú prípravu s atraktívnymi a ťažkými súpermi. "Prípravu sme mali rozdelenú do troch častí. Odohrali sme Tipsport extraligu, v ktorej sme vypadli vo štvrťfinále so Slováckom. Druhou fázou bolo nemecké miniturné, kde sme odohrali zápasy s Bochumom a Kaiserslauternom. Tretiu časť sme strávili v tureckej Antalyi, kde sme odohrali niekoľko medzinárodných prípravných zápasov s dobrými súpermi. Verím, že sa kvalitná príprava odrazí aj na dobrých výsledkoch v lige a národnom pohári," zhodnotil Karol Belaník, športový manažér klubu.

Klub opustil útočník Peter Štyvar, ktorý odišiel do druholigového anglického Bristolu. Radolský si ale nemyslí, že sa tím citeľne oslabil. "Myslím si, že máme útočníkov, otázne je, či ich forma príde včas. Na jeseň nehrával ani Štyvar stabilne. S Lietavom mám veľmi dobré skúsenosti ešte z Banskej Bystrice a hoci nestrelil v príprave ani gól, som presvedčený, že kvalitu má. Chceme, aby naša útočná sila bola rozložená aj na iných hráčov, nie len na útočné duo Adauto, Lietava." Skúsený kormidelník vicemajstra ďalej poznamenal, že najlepšími strelcami MŠK v príprave boli Karoglan s Rilkem, ktorí dali obaja po tri góly. V zime rezonoval najmä odchod Petra Pekaríka do Nemecka. "Tento post sme nevyriešili. Pekarík mal vysokú kvalitu, preto aj odišiel. Prišiel Ľubomír Guldan, ktorý je typ univerzálneho futbalistu, môže hrať vpravo, v strede, ale aj na stopérskom poste,“ skonštatoval bývalý kouč slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Pre MŠK bolo dôležité, že si udržal kapitána Zdena Štrbu, ktorý s MŠK predĺžil zmluvu o dva roky. "Ponuky som z iných klubov nemal. Dohodli sme sa rýchlo, som rád, že tu zostávam ďalšie dva roky."

TASR

K cieľom Žiliny v jarnej časti sa vyjadril aj Jozef Antošík, predseda predstavenstva MŠK: "Sme už niekoľko rokov v lige v takej pozícii, že všetko ostatné ako prvé miesto sa považuje za neúspech. Momentálne sme druhí a niekedy to býva dobrá východisková pozícia na útok na špicu. Mužstvo a realizačný tím urobili v príprave všetko pre to, aby dosiahli tie najvyššie méty. Pre nás je dôležité hlavne to, aby sme hrou zabavili divákov a boli úspešní aj na medzinárodnej scéne. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali ligu aj pohár."
      Na štadióne pod Dubňom prebieha rekonštrukcia Východnej tribúny, k čomu Antošík povedal: "Z hľadiska financovania nám vyšlo, že štadión bude mať 12.000 miest na sedenie. Tritisíc sedadiel naviac by nám prinieslo 4-násobné náklady, čo pre nás nemá zmysel. Čo sa týka medzinárodných zápasov, ktoré by sa mohli hrávať v Žiline, zaslal som na SFZ list, aby sa vyjadril k danej problematike." Šéf žilinského futbalu sa vyjadril aj aktuálnej otázke finančnej krízy. "Z hľadiska tejto sezóny určite nebudeme mať žiadne problémy. Kríza v budúcnosti postihne aj nás, ale nemyslím si, že to bude na úkor kvality žilinského futbalu,“ zakončil predseda predstavenstva MŠK.

príchody hráčov: Guldan (FC Thun), Lietava (návrat z hosťovania v Denizlispore), Sobczak (Ruch Chorzow – v štádiu riešenia)
Odchody: Pekarík (VfL Wolfsburg), Štyvar (Bristol City), Ďurica (B-tím)

aktuálny káder MŠK Žilina:
brankári: Dušan Perniš, Martin Dúbravka, Miroslav Seman
obrancovia: Ľubomír Guldan, Josip Kvesič, Vladimír Leitner, Mário Pečalka, Jozef Piaček, Ondřej Šourek, Benjamín Vomáčka
stredopoliari: Ivan Belák, Eldar Hasanovič, Róbert Jež, Mislav Karoglan, Emil Rilke, Zdeno Štrba, Lukáš Tesák, Admir Vladavič
útočníci: Adauto Evandro da Silva, Ivan Lietava