Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Senzačne sa skončilo barcelonské derby
Zdielať na

Senzačne sa skončilo barcelonské derby

Barca senzačne prehrala s posledným Espanyolom, Real rozbil Betis 6:1

Barca tak potvrdila, že jedinými tímami, proti ktorým jej to v tejto sezóne nejde, sú absolútni outsideri - dve prehry v Primere Division zaznamenala s momentálne poslednou Numanciou a Espanyolom, ktorý je vďaka výhre teraz už predposledný. V dôsledku vysokej výhry 6:1 Realu Madrid nad Realom Betis Sevilla sa tak náskok katalánskeho klubu na čele La Ligy scvrkol na 7 bodov.

Prvý polčas sa na Nou Campe neniesol v znamení kvalitného futbalového predstavenia, ale priniesol jedno podstatné vylúčenie, trávnik musel opustiť predčasne domáci Seydou Keita za hrubý faul. Barcu načal jej bývalý hráč Ivan de la Peňa zblízka v 50. minúte - 0:1. "Blaugranas" položila potom na lopatky hrúbka brankára Victora Valdesa o 6 minút neskôr, ktorý malú domov vykopol len na kopačky de la Peňu a ten nemal problém svoje exmužstvo poslať do kolien ani druhýkrát. Stretnutia zdramatizoval ešte gól Yayu Tourého, ale na záverečný nápor o desiatich už zverenci Pepeho Guardiolu síl nemali.

Real predviedol divákom na Santiago Bernabeu naopak veľkolepé predstavenie v prvom dejstve. Betis dostal už po prvých 45 minútach "šestku", pričom odpovedal len jediným gólom. Po dva góly dali Klaas Jan Huntelaar a kapitán Raul, gólovo sa presadili i Gonzalo Higuain a Sergio Ramos. Pokračovanie "jatiek" sa očakávalo aj po prestávke, no Los Blancos už ubrali z tempa a šetrili si sily na Ligu majstrov resp. na zvyšné zápasy v lige.

V treťom dueli zvládol Villareal povinnú jazdu v podobe zdolania Gijonu a vyhral 2:1.

sumáre - 24. kolo:

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 1:2 (0:0)
Góly: 61. Touré - 50. a 56. de la Peňa

Real Madrid - Real Betis Sevilla 6:1 (6:1)
Góly: 7. Higuain, 15. a 23. Huntelaar, 37. a 43. Raul, 45. Ranmos - 30. Oliveira

Villareal FC - Sporting Gijon 2:1 (2:1)
Góly: 1. Rossi, 35. Capdevila - 1. Bilič

FC Sevilla - Atlético Madrid 1:0 (0:0)
Gól: 87. Nevas, 42.000 divákov