Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Proces s Vladimírom W. odročili na začiatok apríla
Zdielať na

Proces s Vladimírom W. odročili na začiatok apríla

Špeciálny súd o futbalovej kauze až v apríli

Prokurátor navrhuje v tomto prípade ešte vypočuť troch svedkov a obhajoba zase doplniť spisový materiál o databázu prestupu Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Proces v utorok trval viac ako sedem hodín a z toho len čítanie listinných dôkazov dve hodiny. Vladimír W. doterajší priebeh procesu komentovať zatiaľ nechce.

Keďže časť z listinných dôkazov tvorili utajované skutočnosti, samosudca ŠS vylúčil verejnosť na približne 15 minút z pojednávacej siene. Na utorňajší proces samosudca predvolal dovedna šiestich svedkov, z ktorých sa dostavili piati a na pojednávaní sa zúčastňuje aj obžalovaný Vladimír W. Podľa výpovede svedka - manažéra futbalového klubu Jána R. v Dolnej Strehovej obžalovanému priniesol za prestup hráča Erika Ježíka zo Spartaka Trnava dva kartóny vína. V nich bolo po šesť fľašiek nie drahého vína, jedna mohla stáť približne 40 Sk. V druhom prípade mal Vladimírovi W. za prestup hráča Romana Goliana z vietnamského klubu údajne dať debničku približne 15 kilogramov jabĺk, ktoré nazbieral vo svojej záhrade. Okrem neho v utorok pred súdom vypovedal aj jeho syn, spomínaný futbalista Erik Ježík, manažér Spartaka Trnava Martin R. a bývalý rozhodca Jozef F.

V pondelok 16. februára, v prvý deň hlavného pojednávania vypovedalo deväť z 11 predvolaných svedkov. Nevypovedal však a na súd sa nedostavil korunný svedok Stanislav S. Bývalý šéf matriky Slovenského futbalového zväzu Vladimír W. odmietol obvinenia z obžaloby. Obžalobu, ktorá pozostávala zo siedmich skutkov, rozšíril prokurátor o ďalší, v ktorom mal prijať ďalší úplatok.

Obvinenia sú podľa Vladimíra W. vymyslené, poukazoval na viacnásobnú zmenu výpovede kľúčového svedka.