Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Z Vietnamu za 15 kg jabĺk
Zdielať na

Z Vietnamu za 15 kg jabĺk

Svedok tvrdí, že dal Vladimírovi W. kartóny vína a debničku jabĺk

Na utorňajší proces samosudca predvolal ďalších šiestich svedkov, z ktorých sa dostavili piati a pojednávania sa zúčastňuje aj obžalovaný Vladimír W. Podľa výpovede svedka - manažéra futbalového klubu Jána R. v Dolnej Strehovej obžalovanému priniesol za prestup hráča Erika Ježíka zo Spartaka Trnava dva kartóny vína. V nich bolo po šesť fľašiek nie drahého vína - jedna mohla stáť približne 40 Sk. V druhom prípade mal Vladimírovi W. za prestup hráča Romana Goliana z vietnamského klubu údajne dať debničku približne 15 kilogramov jabĺk, ktoré nazbieral vo svojej záhrade. "Na futbalový zväz, mi hovorili niektorí ľudia z iných klubov, sa nechodí s prázdnymi rukami," povedal svedok.

V pondelok 16. februára, v prvý deň hlavného pojednávania vypovedalo deväť z 11 predvolaných svedkov. Nevypovedal však a na súd sa nedostavil korunný svedok Stanislav S. Bývalý šéf matriky Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Vladimír W. v pondelok odmietol obvinenia z obžaloby. Obžalobu, ktorá pozostávala zo siedmich skutkov, rozšíril prokurátor o ďalší, v ktorom mal prijať ďalší úplatok.

Obvinenia sú podľa Vladimíra W. vymyslené, poukazoval na viacnásobnú zmenu výpovede kľúčového svedka. Obžalovaný je z prijatia piatich úplatkov v sume 166 eur (5000 Sk), jedného vo výške 332 eur (10.000 Sk), kartónov vína a prepravky jabĺk.

Bývalého zastupujúceho generálneho sekretára SFZ 6. marca 2007 pracovníci Úradu boja proti korupcii Prezídia Policajného zboru zadržali pri údajnom prijímaní úplatku 332 eur (10.000 Sk) od majiteľa klubu ŠK Eldus Močenok Stanislava Szabóa. Szabó, ktorý vystupoval v prípade ako agent-provokatér, mal funkcionárovi odovzdať peniaze za urýchlenie registrácie hráča Andreja Masaroviča. Bývalý šéf matriky SFZ obvinenia poprel na tlačovej konferencii, následne ho však prezident SFZ František Laurinec po zasadaní mimoriadneho výkonného výboru zbavil všetkých funkcií. Prestupov Močenka sa týkalo aj ďalších šesť obvinení. Trestné oznámenie podali bývalý prievidzský futbalista a riaditeľ klubu hrajúceho nižšiu súťaž v Trenčianskom kraji. V poslednom prípade malo ísť o "úplatok v podobe debničiek s ovocím a kartónov vína".