Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Streda bohatá na futbal, padali pekné i kontroverzné góly
Zdielať na

Streda bohatá na futbal, padali pekné i kontroverzné góly

Videá z vybraných zápasov bohatej futbalovej stredy.

Americkí futbalisti zvládli derbyzápas kvalifikácie o postup na MS 2010 v Juhoafrickej republike a v skupine zóny CONCACAF si pripísali prvé tri body do tabuľky po výhre nad Mexikom 2:0. V dejisku stredajšieho duelu Columbuse boli Američania bez prehry a svoj "hrad" nenechali vyplieniť ani Mexičanov. Ich južný sused sa zmohol len na dve nevyužité príležitosti a na konci sa mohol tešiť, že obišiel len s dvojgólovou prehrou. Od 64. minúty hrali Mexičania bez vylúčeného Rafaela Marqueza, ktorý si zbytočne vyšliapol na brankára domácich Tima Howarda a videl červenú kartu. Vášne sa nepodarilo utlmiť ani po stretnutí, Američana Frankieho Hejduka udrel do tváre asistent trénera Mexika Paco Ramirez a prerušiť šarvátku musela až polícia.

USA - Mexiko 2:0 (1:0)
Góly: 43. a 90. Bradley, ČK: 64. Marquez (Mex.)

V 8. skupine európskej kvalifikácie v Dubline otočili zápas s Gruzínskom domáci Íri vďaka dvom gólom veterána Robbieho Keana z Tottenhamu Hotspur. Hostia šli do vedenia už v 1. minúte zápasu vďaka Alexandrovi Iašvilimu, ktorý využil hrubú chybu stopéra Stephena Kellyho. Írsky kapitán vyrovnal v 74. minúte z kontroverznej penalty po údajnej ruke gruzínskeho obrancu Uča Lobjanidzeho, ktorú na prekvapenie všetkých odpískal fínsky rozhodca Jouni Hyytia. Tri body pre mužstvo Taliana Giovanniho Trapattoniho zariadil o ďalších päť minút opäť Keane.

Írsko - Gruzínsko 2:1 (0:1)
Góly: 74. a 79. Keane (prvý z 11m) - 1. Iašvili, 65.000 divákov

V priateľskom futbalovom zápase vyhrali Nóri nad Nemeckom prekvapujúco 1:0 gólom Grindheima zo 63. minúty. Úradujúci majstri Európy zo Španielska vyhrali v stredajšom priateľskom futbalovom zápase nad Anglickom 2:0. Španieli udreli prvýkrát v 36. minúte, keď sa po presnej prihrávke Xabiho Alonsa presadil David Villa. Druhý gól strelil krátko pred koncom Llorente. V drese Albiónu nastúpil na svoj 108. zápas stredopoliar David Beckham, ktorý sa tak dotiahol na legendárneho Bobbyho Moorea.

Nemecko - Nórsko 0:1 (0:0)
Gól: 63. Grindheim
Španielsko - Anglicko 2:0 (1:0)
Góly: 36. Villa, 81. Llorente