Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ružomberok rokuje o prestupe Hajdúcha do "Bielej hviezdy"
Zdielať na

Ružomberok rokuje o prestupe Hajdúcha do "Bielej hviezdy"

Zdroj: TASR

Hajdúch pravdepodobne novým spoluháčom Petra Šingláara vo Wisle Krakov

Wisla potrebuje doplniť stav brankárov, keďže v mužstve je na tomto poste momentálne iba Mariusz Pawelka. Len vo štvrtok skrachovali rokovania s gólmanom Henrim Silanpeem z fínskeho klubu Vaasan Palloseura na nesplniteľných finančných požiadavkách Severanov. Podľa Bednarza tréner Wisly Maciej Skorža nepotrebuje 194-centimetrov vysokého Hajdúch skúšať, keďže klub sa o neho zaujímal už v lete 2008 a dobre pozná jeho kvality.

O 27-ročného Hajdúcha už bol v zahraničí záujem, najserióznejšie vyzerala januárová skúška v druholigovom anglickom Sheffielde United. Ešte predtým bol bol na skusoch aj v anglickom Leedsi, no napokon sa odchodom neskončil ani jeho pobyt v Plymouthe. Záujem mal údajne aj francúzsky Lille.

"Môžem potvrdiť, že o Ľuboša tu je veľký záujem zo strany poľského klubu. Ale to nie je nič nové, záujem bol už aj predtým, keď bol napríklad na skúške v Sheffielde. Sme v štádiu rokovaní, uvidíme ako sa to skončí. V sobotu hráme prípravný zápas v Poľsku proti Wisle, po ňom by sme mali byť múdrejší," povedal  obchodný riaditeľ MFK Michal Mertinyák. V prípade, že by sa prestup Hajdúcha do krajiny koorganizátora EURO 2012 úspešne zrealizoval, stal by sa slovenský brankár spoluhráčom krajana a obrancu Petra Šinglára.