Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ukrajina proti Slovákom aj so Ševčenkom, Voroninom a Timoščukom
Zdielať na

Ukrajina proti Slovákom aj so Ševčenkom, Voroninom a Timoščukom

Zdroj: TASR

Na Cypre 10. februára s Ukrajinou

Tréner Oleksij Michajličenko vybral 24 futbalistov, v mužstve sú dvaja potenciálmi debutanti v najcennejšom drese - obranca Dnepropetrovska Pavlo Pašajev a brankár Rustam Chudžamov zo Šachtaru Doneck. Ukrajina bude na turnaji prvým súperom Slovenska, zápas sa uskutoční 10. februára v Limassole.

Do mužstva sa vracia aj Ruslan Rotan, ktorý "žltomodrý" dres naposledy obliekol pred rokom v priateľskom zápase s Cyprom (1:1). Vo výbere jedného z organizátorov EURO 2012 sú aj ďalšie osvedčené mená Andrej Voronin z Herthy Berlín či Anatolij Timoščuk zo Zenitu Petrohrad.

Pre slovenskú reprezentáciu budú dve konfrontácie na 12. ročníku turnaja prvými dvoma prípravnými zápasmi v tomto roku. Následne 28. marca čaká Weissovo mužstvo prestížny súboj s Anglickom v posvätnom londýnskom chráme Wembley, ktorý bude generálkou na úvodný jarný zápas kvalifikácie MS 2010 s Českom (1. apríla v Prahe). Slováci sú po jeseni lídrami 3. skupiny, keď v štyroch zápasoch stratili body iba po prehre so Slovinskom (1:2) a na konte ich majú deväť. Za nimi je to však v tabuľke vzácne nahustené, 7 bodov majú zhodne Česi, Poliaci aj Slovinci. Štyri nazbierali Severní Íri, na nule je outsider San Maríno.

nominácia Ukrajiny na medzinárodný turnaj na Cypre:

brankári: Andrij Piatov, Rustam Chudžamov (obaja Šachtar Doneck), Oleksandr Šovkovskij (Dynamo Kyjev)

obrancovia: Vitalij Mandziuk (Arsenal Kyjev), Andrij Nesmašnij, Taras Michalik (obaja Dynamo Kyjev), Andrij Rusol, Pavlo Pašajev (obaja Dnepro Dnepropetrovsk), Dmitro Čigrinskij a Viačeslav Ševčuk (obaja Šachtar Doneck)

stredopoliari: Oleksandr Aliev, Sergij Kravčenko (obaja Dynamo Kyjev), Serhgj Vaľajev (Metalist Charkov), Jevgenij Levčenko (Groningen), Sergij Nazarenko, Maksim Kaliničenko, Ruslan Rotan (Dnepro Dnepropetrovsk), Anatolij Timoščuk (Zenit Petrohrad)

útočníci: Volodimir Gomeňuk (Dnepro Dnepropetrovsk), Andrij Voronin (Hertha Berlín), Marko Devič (Metalist Charkov), Artem Milevskij (Dynamo Kyjev), Jevhen Selezňov (Šachrat Doneck), Andrij Ševčenko (AC Miláno)