Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prestupy Ďuricu a Saparu na spadnutie
Zdielať na

Prestupy Ďuricu a Saparu na spadnutie

Zdroj: SITA

Najnovšie zmeny pôsobísk reprezentantov Slovenska

Slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica z ruského prvoligového klubu Saturn Moskovská oblasť by mal pokračovať v kariére v konkurenčnom Lokomotive Moskva. Vo štvrtok o dohode oboch zainteresovaných klubov informovali ruské médiá. Ďuricov agent Karol Csontó potvrdil, že definitíva padne do niekoľkých hodín.

Dvadsaťsedemročný obranca slovenskej reprezentácie pôsobí v Rusku už tri sezóny. K novým spoluhráčom by sa mal pridať tesne pred odchodom na sústredenie do Talianska. "Ohľadom Jána Ďuricu sa rozhodne v priebehu piatkového dopoludnia. Nepoviem ešte meno klubu a nemôžem ešte dať ani žiadne detaily, ale intenzívne na uzavretí pracujeme," povedal pre TASR Csontó z agentúry Stars and Friends.

Rodák z Dunajskej Stredy na Slovensku pôsobil v DAC Dunajská Streda a v Artmedii Petržalka, s ktorou zažil slávne ťaženie v skupinovej fáze Ligy majstrov v sezóne 2005/2006. O jeho služby sa v poslednom čase eminentne zaujímal grécky Panathinaikos Atény aj ďalší moskovský klub CSKA. Ďurica je 27-násobný reprezentant SR, na konte má v najcenejšom drese jeden gól. V drese Saturnu odohral 72 zápasov a strelil dva góly.

Saparov prestup z Rosenborgu na spadnutie, verdikt vydá klubová rada

Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara z nórskeho Rosenborgu Trondheim, o ktorého služby sa intenzívne zaujíma turecký Besiktas Istanbul, by sa mal dozvedieť verdikt o jeho budúcnosti v priebehu niekoľkých hodín. Vo štvrtok v klube zasadala správna rada, ktorá mala vyriecť v otázke prípadného odchodu tvorcu hry 20-násobného nórskeho šampióna definitívny ortieľ.

 "Ani v prípade Mareka Saparu ešte nechcem zachádzať do podrobností, ale je to veľmi zaujímavé. Dnes (vo štvrtok-pozn.) zasadala klubová rada a tá mala vyriecť záväzná stanovisko, či Mareka klubu uvoľnia," povedal Saparov agent Karol Csontó z agentúry Stars and Friends. Nóri údajne ponúkali 26-ročnému bývalému kapitánovi MFK Ružomberok doživotnú zmluvu, ten ale prípadný odchod z klubu nevylúčil.

Besiktas, kde pôsobí Saparov spoluhráč zo slovenskej reprezentácie Filip Hološko, vraj za slovenského špílmachra ponúkali odstupné vo výške 2,5 milióna eur (cca 75 miliónov Sk). "V piatok by sme mali byť múdrejší," dodal Csontó.