Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mexickej reprezentácii má k víťazstvám pomôcť aj voodoo
Zdielať na

Mexickej reprezentácii má k víťazstvám pomôcť aj voodoo

Zdroj: TASR

Pomoc rôznymi spôsobmi

 Pred kvalifikačným zápasom o postup na MS 2010 proti USA vyzývajú fanúšikov, aby k víťazstvu národného tímu prispeli aj prostredníctvom voodoo.

Príloha mexického športového denníka Record v utorok obsahovala kupón, ktorý sa v miestnej sieti obchodov Radio Store dal vymeniť za bábku voodoo s podobizňou niektorého z amerických hráčov. Takýmto spôsobom chcú noviny dosiahnuť prelomenie čiernej série, keďže Mexiko nevyhralo na pôde USA už 10 rokov. Celá akcia mala v krajine obrovskú odozvu, i keď sa objavilo aj niekoľko odmietavých hlasov. Damien Paz, marketingový riaditeľ novín Record, však tvrdí, že ide iba o neškodnú záležitosť, ktorá má fanúšikom spríjemniť čakanie na prestížny duel. "Je to iba hračka, nemožno to brať príliš vážne," uviedol Paz.

Denník nechal vyrobiť aj podobizne hráčov ďalších súperov, s ktorými sa Mexiko stretne v boji o postup na MS. Fanúšikovia tak môžu prostredníctvom bábok voodoo pomôcť svojim miláčikom aj v stretnutiach proti Kostarike, Hondurasu, Salvadoru a Trinidadu a Tobago. Zápas Mexika na pôde USA sa odohrá 11. februára v meste Columbus.