Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Van der Saar zatiahol v Premiership rekordnú roletu
Zdielať na

Van der Saar zatiahol v Premiership rekordnú roletu

Zdroj: TASR

Van der Saar novým rekordérom Premiership, neinkasoval už 1031 minút

Pri utorkovom vysokom víťazstve "červených diablov" na pôde West Bromwich Albion (5:0) udržal už desiatykrát v rade čisté konto, vďaka čomu v historických tabuľkách predstihol Petra Čecha.

Holandský brankár neinkasoval už 1031 minút, čím predchádzajúci rekord prekonal o šesť minút. Svoju vynikajúcu sériu pritom ešte môže natiahnuť. Tento výkon nenechal chladným ani trénera Manchestru Alexa Fergusona, ktorý na tlačovej konferencii nešetril slovami chvály. "Som hrdý na celé mužstvo, počas sezóny si udržiava výbornú formu. Edwin po celý čas podáva vynikajúce výkony, rekord si zaslúži. Pozrite sa na neho, má za sebou skvelú kariéru, no i tak je z rekordu úplne nadšený," uviedol škótsky tréner. K svojmu úctyhodnému výkonu sa vyjadril aj samotný gólman: "Najdôležitejšie je samozrejme víťazstvo, ale takýto zápis do historických tabuliek je skvelý pre celý tím. V posledných minútach zápasu som sa veľmi koncentroval a povzbudzoval som hráčov predo mnou."

Manchester United sa vďaka skvelej víťaznej sérii, okorenenej novým rekordom, vyšplhal až na čelo Premiership, kde predstihol FC Liverpool.