Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hviezda zápasu Marek Čech: "Dnes to bol môj deň"
Zdielať na

Hviezda zápasu Marek Čech: "Dnes to bol môj deň"

Zdroj: SITA

"Niektorí spoluhráči boli dokonca prekvapení, že po takom dlhom výpadku som dokázal odohrať takýto duel"

Reprezentačný ľavý obranca dokonale využil fakt, že preferovaný bek Paul Robinson nemohol na nedeľňajší súboj 20. kola proti Tottenhamu nastúpiť pre trest a trénerovi Tonymu Mowbrayovi dokázal, že si zaslúži určite viac ako len vysedávať na lavičke.

Marek Čech sa na víťazstve 2:0 podieľal presnou prihrávkou českému legionárovi Romanovi Bednářovi na otvárací presný zásah v 83. min a prsty mal aj v druhom poisťovacom góle nováčika najvyššej súťaže, keď pekným sólom začal akciu, na konci ktorej bol v 90. min Craig Beattie. "Som neskutočne šťastný. Zápas prebiehal veľmi dobre a som rád, že som mal prsty v oboch góloch. Pri tom prvom sa ku mne dostala lopta po rohovom kope a ja som ju z pravej strany posadil presne na hlavu môjho veľmi dobrého kamaráta Romana, ktorý prekonal súperovho brankára. V poslednej minúte som si potom pripísal druhú asistenciu," povedal v nedeľu večer bývalý hráč Interu Bratislava, Sparty Praha či FC Porto. Marek Čech vzápätí prezradil aj ďalší fakt, ktorý svedčí o jeho vynikajúcom výkone: "Po zápase ma vyhlásili za najlepšieho hráča stretnutia. V kabíne ma pochválil aj hlavný tréner, bol so mnou veľmi spokojný. Niektorí spoluhráči boli dokonca prekvapení, že po takom dlhom výpadku som dokázal odohrať takýto duel. Dnes to však bol jednoducho môj deň."

Letná posila birminghamského tímu, ktorý si pripísal len svoje piate víťazstvo v aktuálnej sezóne, poodhalila aj to, kto všetko jej držal palce počas návratu na trávnik. "Mal som tu mamu, otca aj brata, takže v hľadisku bola celá moja rodina. Pomohlo mi určite aj to, že sme spoločne oslávili Vianoce. Doma sme mali pohodu, ktorá nepochybne prispela k môjmu výkonu. Chcel by som sa však poďakovať ešte jednému človeku, a to hlavnému trénerovi Slovenska Vladimírovi Weissovi. Ráno pred zápasom mi totiž poslal SMS-ku, v ktorej mi napísal, aby som využil ponúkanú príležitosť a dokázal koučovi West Bromwichu, že nie som typom na lavičku náhradníkov, ale viem pomôcť tímu. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo," dodal Marek Čech, ktorého pochopiteľne čaká v nedeľu večer veľká rodinná oslava. Následne si jeden z najväčších srdciarov v národnom tíme dopraje trojdňový odpočinok, keďže najbližší tréning absolvujú hráči WBA až na Nový rok 1. januára 2009.