Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Gascoigne cez Vianoce zmizol, jeho syn sa zmieril s otcovou smrťou
Zdielať na

Gascoigne cez Vianoce zmizol, jeho syn sa zmieril s otcovou smrťou

Zdroj: TASR

Už len alkohol a drogy

Gascoigneova hviezda zhasla a jeho meno sa spája už iba s alkoholovými a drogovými excesmi, depresiami a sebazničujúcimi "záťahmi". "Asi čoskoro zomrie," cituje nemecký portál sport1.de slová 12-ročného syna Regana. Tie odzneli v dokumente "Surviving Gazza" (v preklade Prežiť Gazzu), ktorý odvysiela britská televízia 5. januára.

Potomok slávneho otca rozhodne nešetrí. "To, že bol dobrý hráč neznamená, že bol aj dobrým otcom a človekom. Želám si, aby od nás jednoducho odišiel. Nemá žiadny význam snažiť sa mu pomôcť," pokračuje.

Gascoigne opustil Reganovu matku Sheryl, keď bol iba maličkým dieťaťom. Toto leto sa v ich živote objavil opäť. Bolo to niekoľko týždňov po tom, čo sa v jednom z londýnskych hotelov pokúsil o samovraždu a polícia ho niekoľko týždňov držala v cele, aby ho ochránila pred sebou samým.

Po terapii sa skontaktoval s rodinou a poprosil ich, aby mu pomohli pri jeho boji s "démonmi". Ani nie po dvoch týždňoch zmizol opäť v okamihu, keď ho bývalá manželka poprosila, aby prerušil kontakt so svojimi kumpánmi. "Gazza" odcestoval na turné so svojou obľúbenou heavymetalovou skupinou Iron Maiden a poriadne to roztočil.

Pred Vianocami sa pokúsil opäť vrátiť do života. Na naliehanie priateľky Sally Mulhollandovej sa prihlásil na terapiu do odvykacieho centra. Pacienti sa v malej dedinke Minsterworth starajú o kone a s ich pomocou opäť nadobúdajú pocit lásky a istoty.

Táto metóda však s najväčšou pravdepodobnosťou bývalému hráčovi nevyhovovala. Cez sviatky dostal priepustku na tri dni, aby ich strávil s rodinou a od tej chvíle ho nikto nevidel. "Nikto nevie, kde je. Pravdepodobne sa opäť spustil na dno," cituje denník Daily Star slová Gascoigneovej matky u ktorej mal sviatky stráviť.