Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Manchester United vládne svetu futbalu
Zdielať na

Manchester United vládne svetu futbalu

Manchester United - LDU Quito 1:0 vo finále,rozhodol Rooney

Jediný gól finále zaznamenal v 73. minúte Wayne Rooney, ktorý skóroval už v čase, keď hral európsky zástupca bez vylúčeného stopéra Nemanju Vidiča. Tomu ukázal uzbecký rozhodca Rasulov červenú kartu za faul už štyri minúty po prestávke po nedovolenom zákroku na Bielera.

"Bol to veľmi ťažký zápas najmä od momentu, keď sme hrali s desiatimi mužmi. Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo skórovať a dostať svoj klub na piedestál pre najlepšieho na svete," povedal muž, ktorý prekonal brankára Joseho Cevallosa po prihrávke portugalského reprezentanta Cristiana Ronalda. Rooneyho, ktorý dal dva góly aj v semifinále proti japonskému celku Gamba Osaka (5:3), vyhlásili za najlepšieho hráča turnaja.

Manchester United sa stal prvým britským klubom, ktorý vyhral MS klubov v súčasnom formáte. Štartoval na nich aj v roku 2000, ale neuspel, a rovnako dopadol FC Liverpool v roku 2005. ManU však pod taktovkou Alexa Fergusona získal trofej v roku 1999, keď o ňu hral s brazílskym Palmeirasom Sao Paulo (1:0).

Konečné 3. miesto na futbalových MS klubov obsadil japonský tím Gamba Osaka, ktorý zdolal v Jokohame mexický CF Pachuca 1:0 gólom  Masata Jamazakiho po necelej polhodine hry. 

      výsledok - finále:

Manchester United - LDU Quito 1:0 (0:0)

Gól: 73. Rooney, rozhodovali Rasulov (Uzbekistan) - Kočkorov (Kirgizstan) a Nišimura (Japonsko), ŽK: Anderson - Bieler, Campos, Cevallos, Calle, W. Araujo, ČK: 49. Vidič (ManU), 69.000 divákov

Manchester United: van der Sar - Rafael (85. G. Neville), Ferdinand, Vidič, Evra, Anderson (88. Fletcher), Carrick, Park, Tevez (51. Evans), Ronaldo, Rooney.

LDU Quito: Cevallos - N. Araujo (77. Ambrosi), Calle, Campos, Urrutia, Bolaňos (87. Navia), Calderon, W. Araujo, Reasco (82. Larrea), Bieler, Manso.

     výsledok - o 3. miesto: 

Gamba Osaka - CF Pachuca 1:0 (1:0)

      Gól: Jamazaki (29.)