Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pelé sa vracia na trávniky v úlohe kresleného hrdinu
Zdielať na

Pelé sa vracia na trávniky v úlohe kresleného hrdinu

Zdroj: TASR

Indická animácia Pelého

Compact Disc India Ltd. získala tiež práva na vývoj hier a reklamných produktov súvisiacich s trojnásobným majstrom sveta. "Natočíme animovaný film založený na futbale, v ktorom bude hrať ústrednú rolu Pelé. Je ale ešte veľmi skoro hovoriť o obsahu," potvrdil prezident spoločnosti Suresh Kumar.

Brazílska firma Prime Licensing, ktorá drží exkluzívne práva značky "Pelé", už tiež potvrdila obchod. "Myslíme si, že animovaný film bude ideálnou cestou k veľmi dôležitému tínedžerskému a detskému publiku. Našim cieľom je, aby snímka uzrela svetlo sveta v prvej polovici roku 2010. Pelé môže zasiahnuť do konečnej podoby scenára a bude taktiež propagovať film," priznal šéf exekutívy brazílskej spoločnosti Paulo Ferreira.

Šesťdesiatosemročný trojnásobný majster sveta hral prominentnú úlohu vo filme z roku 1981 s futbalovou tematikou "Escape to Victory". Ak sa animovaný film dostane do kín, Pelé bude konkurovať špičkovému basketbalistovi Michaelovi Jordanovi, ktorý sa objavil v americkom animovanom snímku "Space Jam" v roku 1996.