Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Európsky šampión zabojuje o kredit svetového
Zdielať na

Európsky šampión zabojuje o kredit svetového

Manchester United pred MS klubov v Japonsku

Úradujúci anglický aj európsky šampión sa bude tento týždeň uchádzať o piedestál pre najlepší klubový tím planéty, vo štvrtok narazí v Jokohame na ázijského majstra Gambu Osaka v súboji o postup do finále už tradičnej koncoročnej súťaže. Giggsove slová dokazujú, že na Old Trafforde berú aj napriek ligovým povinnostiam výlet do Japonska vážne. "Interkontinentálny pohár bolo ťažké vyhrať. Najskôr sme sa naň museli kvalifikovať víťazstvom v Lige majstrov a potom zdolať majstrov Južnej Ameriky," povedal najlepší hráč pamätného tokijského zápasu s Palmeiras, v ktorom pripravil jediný gól Roya Keana. "Mám na stretnutie príjemné spomienky. Na jednotlivých postoch bol vtedy lepší súper, ale nám sa podarilo dať gól. Bol to vynikajúci pocit, pretože sme trofej vyhrali prvý raz," zaspomínal bývalý waleský reprezentant.

Nový model súťaže Giggsa motivuje ešte viac. "Teraz je to väčší turnaj. V minulosti išlo iba o duel Európy proti Južnej Amerike, teraz sú zastúpené všetky kontinenty. Bolo by to niečo nevšedné stať sa majstrom sveta. Ale musíme vyhrať v dvoch ťažkých zápasoch," povedal Giggs po sobotňajšej bezgólovej remíze s Tottenhamom.

   Už v stredu 17. decembra je v Tokiu na programe prvý semifinálový duel medzi ďalším nasadeným tímom, ekvádorským celkom Liga de Quito a mexickou Pachucou.