Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Čo sa zapáčilo Radolskému v Žiline?
Zdielať na

Čo sa zapáčilo Radolskému v Žiline?

Zdroj: joj.sk

Radolský predĺžil zmluvu so Žilinou, s tímom má pohárové ambície

Radolský sa ujal funkcie kormidelníka "šošonov" v septembri, keď na lavičke nahradil Čecha Pavla Vrbu. S tímom sa cez Levski Sofia prebojoval do skupinovej fázy Pohára UEFA, v ktorej s mužstvom okrem remízy so Slaviou Praha dosiahol aj cenný skalp Aston Villy (2:1). "Rozhodovanie, či zostanem v Žiline, nebolo ťažké. Hoci som mal na stole nejaké ponuky, nebolo to nič konkrétne, skôr išlo len o nejaké "pytačky". Aj preto som uprednostnil pokračovanie v načatej práci pri žilinskom tíme," povedal Radolský.

Krátko sa zmienil aj o plánoch do budúcnosti: "Mužstvo ukázalo v lige aj Pohári UEFA, že má svoju silu a veľké ambície. Od môjho príchodu odohralo až 15 ťažkých zápasov, pričom v každom z nich o niečo išlo. Určite chceme skončiť v lige na jar na pozícii zaručujúcej štart v európskom pohári a rozhodne nevypustíme ani Slovenský pohár."

Kouč ostrieľaný medzinárodnými štáciami v Grocline Grodzisk a Ruchu Chorzów si ponechal aj "starý" realizačný tím. Jeho asistentom a trénerom B-tímu zostáva Miroslav Nemec, trénerom brankárom je Miroslav Seman.