Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Schuster skončil v Reale Madrid, nahradí ho Ramos
Zdielať na

Schuster skončil v Reale Madrid, nahradí ho Ramos

Zdroj: TASR

Koniec jedného trénera

Ramos povedie "biely balet" už v stredajšom dueli Ligy majstrov proti Zenitu Petrohrad a aj v sobotnajšom ligovom megaderby proti FC Barcelona.

Španielske médiá informovali už v priebehu dňa, že športový riaditeľ Realu Predrag Mijatovič sa už dohovoril s prezidentom Ramonom Calderonom na Ramosovom nástupe do funkcie. Na rannej porade, kde Schusterovi oznámili jeho koniec, sa vraj strany rozlúčili v priateľskom tóne. "Porozprávali sme sa o ťažkostiach, ktoré sme mali počas uplynulých mesiacov... a rozhodli sme sa pre zmenu. Naše rozhodnutie prijal Bernd s pokorou. Urobil veľa dobrého pre náš tím, verili sme, že sa problémy vyriešia, ale vo svete futbalu platia určité zákony," povedal Mijatovič na margo Schusterovho odchodu.

Po neúspešnom angažmán v Tottenhame je Ramos hladný po úspechoch. "Real je tímom, ktorý nech hrá proti komukoľvek, vždy sa snaží hrať s maximálnou motiváciou. Barcelona hrá v poslednom čase výborný futbal, ale Madrid má tiež na to, aby bojoval o víťazstvo na ktoromkoľvek štadióne na svete," zneli prvé slová 54-ročného kormidelníka v novej funkcii.

Definitívny koniec pre 49-ročného Schustera znamenala pravdepodobne jeho veta v nedeľu, že na sobotňajšom "El Classico" bude "nemožné" zdolať Barcu. Nemec vo funkcii vydržal len šesť mesiacov, v predošlej sezóne priviedol kráľovský klub k zisku v poradí 31. domáceho titulu.