Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mintál pri prvom štarte po dištanci strelil 2 góly a na ďalší prihral
Zdielať na

Mintál pri prvom štarte po dištanci strelil 2 góly a na ďalší prihral

Návrat vo veľkom štýle

V zápase 16. kola 2. bundesligy s Hansou Rostock prispel dvoma gólmi k hladkému víťazstvu 4:0, navyše prihral aj na druhý gól domácich z kopačky Frantza. Aj vďaka jeho výkonu sa šnúra bez prehry "Der Clubu" natiahla už na päť zápasov a Norimberg sa stále drží v reálnej vzdialenosti od postupových pozícií.

Mintál musel pritom predchádzajúce štyri zápasy sledovať iba v úlohe diváka. Slovenský reprezentant si najskôr odpykal trojzápasový dištanc za červenú kartu a v minulom kole si na lavičke odsedel celý duel s Osnabrückom (1:1). Bránu na trávnik mu prakticky otvorilo až prechladnutie Dominika Reinhardta. Za dôveru sa trénerovi Michaelovi Oenningovi odvďačil už v 9. min, keď sa presadil zblízka pred brankárom hostí Hahnelom. V 31. min sa predstavil v úlohe nahrávača a po jeho pase Frantz strelou z otočky ľavačkou zvýšil na 2:0. Skvelé predstavenie Mintál korunoval v 77. min po premenení centra od Eiglera svojím piatym gólom v sezóne.

V 84. min uvoľnil miesto na trávniku Grékovi Charisteasovi. "Teší ma, že sme na domácej pôde okrem výsledku ponúkli aj presvedčivý výkon. Radosť mi spravilo aj ako k zápasu pristupoval Joe Mnari, ktorý týždne nehral. A rovnako Marek Mintál, ktorý sa odmenil aj dvoma gólmi. Ak podobný výkon zopakujeme aj proti 1860 Mníchov, nemusím sa ničoho obávať," vyhlásil po zápase tréner Oenning.

      1. FC Norimberg - Hansa Rostock 4:0 (3:0)      Góly: 9. a 77. MINTÁL, 31. Frantz, 45. Kluge, 30.000 divákov.