Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slováci hľadali v Európe loptu
Zdielať na

Slováci hľadali v Európe loptu

Žiadny strelec zo Slovenska v európskych súťažiach

Ako vyzerá futbal v Európe si pozriete vo videách, ako vyzerá v podaní Slovákov, si môžete iba prečítať.

V 16. kole anglickej Premier League ani Marek Čech(West Bromwich Albion - Portsmouth 1:1 - Marek Čech za WBA) ani Miro Stoch(Bolton - Chelsea 0:2) nehrali a Martin Škrtel(Blackburn - Liverpool 1:3) bude ešte pár dní oddychovať po zranení.


V talianskej Serii A odohral Marek Hamšík v Neapole celý duel, prihral na gól a dostal žltú kartu.(Neapol - Siena 2:0). Druholigový Martin Petráš v Trevise nenastúpil.(Treviso - Mantova 0:0).

16. kolo nemeckej Bundesligy sa Stanovi Šestákovi nevydarilo. Bochum prehral vo Frankfurte 0:4. Greško nebol pri výhre Leverkusenu v M´gladbachu na ihrisku. V druhej lige hral Jendrišek pri bezgólovej remízeKaiserslauternu v Duisburgu do 80. minúty. Aachen Szilárda Németha vyhral s jeho pomocou nad 1860 München 2:0. Remíze Ingolstadtu s FSV Frankfurt 1:1 Henrich Benčík za hostí neasistoval. Mainz prehral s Fürth 0:1 a Miroslav Karhan za Mainz odohral celý zápas.

Vo francúzskom 17. kole hral od 29. minúty Robo Vittek, jeho Lille remizoval s Toulouse 1:1. Bordeaux porazilo Valenciennes 2:1, keďže Filip Šebo za hostí nenastúpil.

Jediný holandský Slovák Csaba Horváth odohral za Den Haag celý duel a pričinil sa o výhru v Brede 4:0 v 14. kole.

Slovenským strelcom v Turecku sa nedarilo tak, ako brankárom.V 14.kole Hološkov Besiktas prehral so Seneckého Ankarasporom 1:3. Hološko nastúpil na záverečných 13 minút. Denizlispor Ivana Lietavu a Romana Kratochvíla prehral s Fenerbahce 0:1. Lietava bol vystriedaný v 69. minúte, Roman Kratochvíl odohral celé stretnutie. Antalyaspor hral s Eskisehirspor 0:0, Pavol Straka za domácich odohral celý zápas.

Naši dvaja Belgičania nehrali, v 15. kole vyhral Kortrijk nad Genkom 3:1, keď Adam Nemec za hostí nehral a Beerschot pokoril Mouscron 3:0, pretože Ján Slovenčiak za Mouscron nechytal.

Brankárovi sa však darilo v portugalskej 1. lige. Coimbra zvíťazila nad Ferreirov 2:1 - Boris Peškovič za domácich odchytal celé stretnutie.

V Rakúsku si zabehal iba Peter Hlinka. Jeho Sturm Graz prehral v LASK Linz 0:1 a Peter inkasoval žltú kartu. Vlado Janoščko v Salzburgu s Riedom (2:0) nehral, ani Kamil Susko nestál v bráne Kapfenbergu pri výhre nad Mattersburgom 3:1.

Šancu medzi troma gréckymi žrďami nedostal ani Marián Kelemen z Arisu Solún. Napriek tomu vyhrali na Kréte s OFI 1:0. Jozef Kožlej hral na tráve Iraklisu takmer hodinu v drese Thrasivoulos a pričinil sa o delbu bodov za rezultát 1:1.

A v Poľsku sa hralo 17. kolo. Ján Mucha vo varšavskej Legii neinkasoval s Belchatowom gól (3:0), zato žltú kartu áno. Peter Šinglár bol celý zápas Wisly Krakov pri výhre nad Wodzislavom 3:1. Zabrze porazilo Bialystok 1:0, keď Patrik Pavlenda za domácich nehral a Pavol Staňo (Bialystok) bol na ihrisku počas celého duelu. Kvarteto Slovákov z Bytom prehralo v Poznani 0:3. Michal Peškovič a Peter Hricko absolvovali celý zápas, Marek Bažík hral od 82. minúty a Radoslav Kráľ nenastúpil.

Chorzóvské trio tiež na trávniku vo Wroclavi mnoho nenašliapalo. Gábor Straka, Martin Fabuš nehrali, Pavol Baláž  nastúpil v 68. minúte. Prizeral sa prehre hostí 1:3.