Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kašima Antlers po šiestykrát japonským majstrom
Zdielať na

Kašima Antlers po šiestykrát japonským majstrom

Oslavy titulu po japonsky

O triumfe nad Sapporom a zároveň o šiestom titule v dejinách klubu rozhodol presnou strelou Takuja Nozawa v 34. min zápasu. Antlers zakončili ligu so ziskom 63 bodov, s trojbodovým náskokom pred Kawasaki Frontale, ktoré nezaváhalo s Tokiom Verdym (2:0). Na tretej priečke skončila Nagoja Grampus.

"Ak sa nám podarí skórovať prvý gól, väčšinou už víťazstvo nepúšťame z rúk," povedal po zápase Nozawa a pokračoval: "Na trávnik sme vybiehali s úmyslom vyslať na bránku súpera tak veľa striel, ako to len bude možné. Je to česť hrať pre toto mužstvo."

Kašima je najúspešnejším klubom v krajine vychádzajúceho slnka, majstrovskú trofej získali jej hráči v rokoch 1996, 1998, 2000, 2001 a 2007. "Nie je vôbec jednoduché obhájiť titul," zdôraznil brazílsky kouč staronových šampiónov Oswaldo De Oliveira a dodal: "Dostalo sa mi ale veľkého šťastia procovať so skvelými hráčmi, navyše s výbornou podporou vedenia klubu. Je to skúsenosť, an ktorú nikdy nezabudnem."

Pred sobotňajším záverečným kolom mohla Antlers o titul obrať už iba prehra na štadióne Sapporo Dome skombinovaná so štvorgólovým triumfom Kawasaki nad Verdy. Obaja sobotňajší súperi dvoch hlavných rivalov v bitke o majstrovský primát - Sapporo i Tokio budú v novej sezóne účinkovať v druhej lige.