Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Fanúšikovia chodia všade za mreže
Zdielať na

Fanúšikovia chodia všade za mreže

Zdroj: TASR

Tri a pol roka pre fanúšika v Marseille

Santos Mirasierra sa previnil útokom na policajta po októbrovom zápase Ligy majstrov na pôde Atletica Madrid.

Madridský súd fanúšikovi udelil aj pokutu vo výške 1000 eur (30.126 Sk). Odvetný zápas sa hrá už budúci utorok na štadióne Olympique a vedenie Atletica sa obáva, že by mohlo prísť k ďalším násilnostiam. Klub už prijal bezpečnostné opatrenia, do Marseille príde tesne pred štartom zápasu a mesto opustí ihneď po jeho skončení.

Britský súd poslal za mreže piatich fanúšikov Crystal Palace

Britský súd poslal za mreže piatich fanúšikov futbalového klubu Crystal Palace, ktorí vo vlaku napadli skupinku priaznivcov Charltonu. Útok sa odohral v septembri minulého roka, keď asi 30-členná skupina fanúšikov Crystal Palace naplánovala útok na rivalov z Charltonu pred výkopom vzájomného zápasu.

Podľa výpovedí očitých svedkov chuligáni kričali “vypadnite z nášho revíru“ a “zabite ich“. Útočníci spôsobili niekoľkým osobám poranenia tváre a jednému mužovi zlomili nos. Clive Taylor (35) a Ashley White (21) si za svoje činy odpykajú štvorročné tresty, Carl Thomas (40) si odsedí 38 mesiacov, Darren Bush (39) ostane za mrežami tri roky a Andrew Spicer (38), ktorý sa k obvineniam priznal, dostal 2 a pol roka. Pätica má zakázané vkročiť na futbalové štadióny najbližších desať rokov. Charlton vyhral spomínaný zápas 1:0.