Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Moravčíka strieda Horný
Zdielať na
Futbal

Moravčíka strieda Horný

Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Zmena na poste trénere FC ViON Zlaté Moravce.

Horný sa s vedením ViOn-u dohodol na jedenapolročnom kontrakte, asistentom mu bude Juraj Jarábek, ktorý s ním už spolupracoval v Dukle Banská Bystrica. Pre Horného to bude v aktuálnej sezóne už druhé pôsobisko v klube slovenskej elity. Sezónu začal na lavičke Banskej Bystrice, tam však skončil po 6. kole a nahradil ho Anton Jánoš.

"S trénerom Moravčíkom sme sa dohodli na ukončení spolupráce. K mužstvu prichádza tandem Štefan Horný - Juraj Jarábek, s oboma sme sa dohodli na 1,5-ročnom kontrakte. Takisto pri mužstve zostáva tréner brankárov Roland Praj," informoval TASR prezident klubu Karol Škula.

SITA/Tomáš Benedikovič

Bývalému vynikajúcemu reprezentantovi Československa a Slovenska Moravčíkovi sa nepodarilo naplniť očakávania vedenia. ViOn-u, ktorý v minulej sezóne reprezentoval Slovensko v Pohári UEFA, po 18. kolách Corgoň ligy patrí v tabuľke s 11 bodmi posledná 12. priečka. Na predposlednú Nitru strácajú Zlaté Moravce štyri body. S jeseňou, v ktorej mužstvo len dvakrát zvíťazilo, sa rozlúčili Zlaté Moravce domácim debaklom 1:5 s Banskou Bystricou. Debakel utrpeli Zlatomoravčania v sezóne aj doma s Artmediou (0:5) a na Tehelnom poli so Slovanom (0:6).

Horný oficiálne príde k mužstvu na začiatku zimnej prípravy 5. januára. Dovtedy sa ViOn ešte zúčastní halových turnajov v Nitre, Trnave a zrejme aj v Ostrave. Na týchto turnajoch ho povedú Praj a doterajší druhý asistent Peter Hnilica, ktorý tiež pri tíme končí.

Zdielať na