Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Stoch konečne v drese Chelsea
Zdielať na

Stoch konečne v drese Chelsea

Zdroj: SITA

Miroslav Stoch jedenástym Slovákom v anglickej Premiership

Mladý slovenský talent sa dočkal v 80. minúte ligového derby zápasu Chelsea Londýn - Arsenal Londýn (1:2) a odkrútil si za svoj tím poslednú desaťminútovku plus nadstavený čas.

Tréner Felipe Scolari nasadil 19-ročného Slováka v snahe zvrátiť nepriaznivý stav 1:2 namiesto portugalského dirigenta Deca, ale výsledok sa už do konca stretnutia nezmenil. Chelsea tak prehrala v lige v tejto sezóne už po druhýkrát na Stamford Bridge a v prípade pondeľňajšej výhry Liverpoolu s West Hamom United "The Blues" prídu o vedúcu pozíciu v lige.

Stoch tak načal druhú desiatku slovenských hráčov, ktorí sa predstavili v anglickej najvyššej súťaži. Predtým sa v Premiership postupne predstavili Vladimír Kinder (FC Middlesbrough), Stanislav Varga (AFC Sunderland), Szilárd Németh (FC Middlesbrough), Vladimír Labant (West Ham United), Igor Bališ (West Bromwich Albion), Vratislav Greško (Blacburn Rovers), Ján Kozák (West Bromwich Albion), Ľubomír Michalík (Bolton Wanderers), Martin Škrtel (FC Liverpool), Marek Čech (West Bromwich Albion). V tejto sezóne zasiahli do hry v prvej anglickej lige okrem neho Martin Škrtel a Marek Čech.