Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
"Malý muž" Del Piero strelil 250. gól v drese Juventusu
Zdielať na

"Malý muž" Del Piero strelil 250. gól v drese Juventusu

Zdroj: TASR

Del Piero dosiahol vo futbale všetko

V sobotňajšom stretnutí 14. kola proti Reggine (4:0) zaznamenal svoj 250. gól v drese "zebier". "Ešte je priskoro hovoriť o titule. No ideme na to," povedal 34-ročný kapitán druhého tímu tabuľky a majster sveta z roku 2006.

Líder tabuľky Inter Miláno však zostáva po víťazstve nad SSC Neapol 2:1 na čele so šesťbodovým náskokom pred "starou dámou". Tréner Juventusu Claudio Ranieri žiaril po prekonanej kríze šťastím: "Nikto nejde do boja s tým, že skončí druhý."

Napriek rekordu zostáva "Mr. Juve" nohami na zemi. Namiesto osláv strávil Del Piero nedeľu v spoločnosti manželky Sonie a Syna Tobiasa. Hráč vysoký 1,73 m hrá v Juventuse už pätnásť rokov a svoj prvý presný zásah zaznamenal ako 17-ročný 19. septembra 1993.

Deväťdesiatjedennásobný reprezentant je nielen rekordérom Juventusu, je jeho najúspešnejším a najdôležitejším korunným klenotom. Jeho výkony pomohli k zisku trofeje v Lige majstrov, siedmim titulom národného šampióna a k triumfálnemu návratu klubu po korupčnom škandále. "Je to správny muž na správnom mieste," vzdal mu hold denník Gazzetta dello Sport.

Del Piero dosiahol vo futbale prakticky všetko. Jeden z jeho snov však zatiaľ zostáva nenaplnený. "Obhajoba titulu na MS 2010 by bola čerešničkou na torte mojej kariéry," prezradil.