Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Peckovi zničia spomienky na prvé rande
Zdielať na

Peckovi zničia spomienky na prvé rande

Zdroj: SITA

Tréner Slovana Ladislav Pecko priznal, že bol totálne namäkko

Po skončení jesennej časti ligy sa totiž hráčov vystriedajú na ihrisku buldozéry. Na mieste starého Tehelného poľa by mal vyrásť nový, moderný Národný futbalový štadión (NFŠ), o ktorom sa hovorí už minimálne desať rokov od poslednej majstrovskej sezóny futbalistov Slovana (1998/1999). Najväčší optimisti tvrdia, že nový športový stánok bude na mieste starého stáť o dva - tri roky, pesimisti sa obávajú, že na Tehelnom poli sa futbal nebude hrať ešte veľmi dlho.

Jedným z aktérov nedeľňajšieho víťazného "rozlúčkového" súboja, ktorý na Tehelnom poli prežil viac ako dve desaťročia, je 40-ročný hlavný tréner Slovana Ladislav Pecko. Rodák z Kysúc si v nedeľu pri odchode z trávnika sem - tam opakom ľavej dlane pošúchal ľavé oko. Akoby chcel zastaviť príval emócií, ktoré sa po víťaznej rozlúčke drali von.

"Samozrejme, že po zápase mi padol veľký kameň zo srdca. Neviem, či priamo do očí, ale naozaj to bol veľký kameň," usmial sa kouč belasých. "Takúto sezónu som naozaj nečakal, preto som mal po zápase so Žilinou v sebe veľa emócií. Pri pohľade na divákov, ktorí nás prišli povzbudiť a potleskom nám ďakovali za predvedený výkon, som zápasil sám so sebou a dúfam, že v budúcnosti sa takýto nával emócií naučím lepšie zvládať. V nedeľu večer som bol totálne namäkko," priznal Pecko.

Kormidelník jesenného majstra má z "rozlúčkovej polsezóny" na Tehelnom poli pozitívne pocity a je rád, kam sa Slovan pod jeho taktovkou dostal. "Bolo nám tu dobre, ale nemôžeme sa stále pozerať dozadu. Slovensko a Slovan nový štadión potrebujú. Všetky sentimentálne myšlienky môžu zostať v našich srdciach, ale ja sa na nový štadión už teším," poznamenal Pecko v útrobách Tehelného poľa. "Keď som prišiel do Slovana, prvé dva roky som dokonca na štadióne býval a tu som sa spoznal aj s manželkou. Na Tehelnom poli som zažil majstrovské oslavy, ale aj sklamania. Všetky spomienky - pekné i negatívne - si, ako som už povedal, uložím vo svojom srdci."

Ladislav Pecko, jeden z najvernejších futbalistov ŠK Slovan v jeho takmer 90-ročnej histórii, by bol rád, keby nový štadión priniesol aj novú futbalovú kultúru na Tehelné pole. "Ak by bolo na Slovane kultúrnejšie prostredie, možno by prišli na naše zápasy aj priaznivci Slovana z iných kútov Slovenska. Myslím si, že celé futbalové Slovensko a aj Slovan si určite nový moderný štadión zaslúžia," tvrdil niekdajší výborný futbalista, ktorý v drese Slovana odohral 17 ligových sezón a v nich 305 majstrovských stretnutí.

"Potešilo ma, že diváci na naše zápasy na jeseň chodili a my sme sa im takto pekne odvďačili. Veľmi si vážim, že hráči dali do ligových stretnutí všetko, čo som od nich chcel. Som rád, že stoja za mnou a prijímajú myšlienky celého realizačnému tímu. Pre nás je do budúcnosti zaväzujúce, aby sme nepoľavili, a aby sme sa nezastavili v polovici cesty," dodal Ladislav Pecko, ktorého tím bude v jarnej časti Corgoň ligy hrať domáce zápasy na susedných Pasienkoch.