Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Soccer patrí Columbusu, Beckham sa nezmestil do All Star
Zdielať na

Soccer patrí Columbusu, Beckham sa nezmestil do All Star

Zdroj: TASR

Columbus prvýkrát šampiónom MLS, Beckham nie je v All Star

Všetky tri góly víťaza základnej časti pripravil Argentínčan Guillermo Barros Schelotto, ktorý si pred duelom prevzal cenu pre najužitočnejšieho hráča MLS.

Oba kluby pôsobia v súťaži od jej založenia v roku 1996, no vo finále sa objavili oba prvýkrát. Na neutrálnej pôde v kalifornskom Carsone strieľali za víťazov góly Alejandro Morena, Chad Marshall a kapitán Frankie Hejduk. "Je to neobyčajný pocit, vyhrať v meste pred vlastnou rodinou a fanúšikmi," povedal tréner víťazov Sigi Schmid, kalifornský rodák a muž, ktorý získal titul s LA Galaxy v roku 2002, no o dva roky ho prepustili.

Pred zápasom vyhlásili aj All Star MLS, medzi elitnou jedenástkou však chýba meno anglickej ikony Davida Beckhama z tímu LA Galaxy. Pre najlepšie mužstvo vybrali experti rozostavenie 3-5-2 a miesto v ňom majú štyria legionári Cuauhtémoc Blanco z Mexika, Argentínčan Schelotto, Bakary Soumare z Mali a Shalrie Joseph z Granady.

      finále MLS:

      Columbus Crew - New York Red Bulls 3:1 (1:0)

      All Star MLS 2008:

      Jon Busch (USA/Chicago Fire) - Jimmy Conrad (USA/Kansas City Wizards), Bakary Soumare (Mali/Chicago Fire), Chad Marshall (USA/Columbus Crew) - Cuauhtémoc Blanco (Mex./Chicago Fire), Guillermo Barros Schelotto (Arg./Columbus Crew), Robbie Rogers (USA/Columbus Crew), Shalrie Joseph (Gren./New England Revolution), Sacha Kljestan (USA/Chivas) - Kenny Cooper (USA/FC Dallas), Landon Donovan (USA/Los Angeles Galaxy)