Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Zenit si zabezpečil miesto v pohárovej Európe, majstrom Kazaň
Zdielať na

Zenit si zabezpečil miesto v pohárovej Európe, majstrom Kazaň

Posledné kolo ruskej ligy

Majstrovský titul mal už dlhšie zabezpečený Rubin Kazaň, ktorý na záver sezóny prehral doma s Lokomotivom Moskva 1:2. Na druhom mieste so stratou štyroch bodov na prekvapenie sezóny Rubin skončil moskovský tím CSKA, ktorý spoločne s tretím Dinamom Moskva získal miestenku do Ligy majstrov. Pohár UEFA bude hrať rovnako ako Petrohrad aj štvrtý Perm. Z ligy vypadli Šinik Jarosľavl a Luč Energia Vladivostok.

Saturn Moskovská oblasť v základnej zostave s Jánom Ďuricom remizoval s Dinamom 1:1 a obsadil 11. miesto. O miesto vyššie skončil Terek Groznyj. Čečenský nováčik prehral v poslednom kole na ihrisku Samary 3:4, keď celý zápas odohral Radoslav Zabavník. Dva góly víťazného tímu strelil český útočník Jan Koller.

V tejto sezóne ruskej ligy sa predstavilo šesť Slovákov. Tomáš Hubočan odohral za Zenit 11 zápasov, Ján Ďurica nastúpil v drese Saturnu na 20 duelov, v ktorých dal dva góly. Jeho spoluhráč Peter Petráš odohral len tri stretnutia. Radoslav Zabavník nastúpil v drese Tereku Groznyj na 25 duelov a raz skóroval. Útočník Martin Jakubko prestúpil v lete v priebehu sezóny zo Saturnu do Chimki. Celkovo v sezóne odohral 15 zápasov, v ktorých strelil dva góly a pomohol tímu k záchrane v lige. Kamil Čontofalský bol celú sezónu brankárskou dvojkou Jevgenija Malafejeva.

      výsledky 30. kola: Perm - Chimki 3:1, Dinamo Moskva - Tomsk 2:0, Spartak Moskva - Petrohrad 1:3, Saturn MO - Nalčik 1:1, Kazaň - Lokomotiv Moskva 1:2, Jarosľavl - CSKA Moskva 1:0, Samara - Groznyj 4:3, FK Moskva - Vladivostok 3:0.