Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Desaťtisíc ľudí sa lúčilo s Tehelným poľom výhrou nad vicemajstrom
Zdielať na

Desaťtisíc ľudí sa lúčilo s Tehelným poľom výhrou nad vicemajstrom

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:0

Dôležitý duel môže výrazne prehovoriť v boji o majstrovský titul. Slovan sa totiž odpútal touto výhrou už na 4 body. Slovan bude po dlhých rokoch zimovať na čele tabuľky. Pomohol mu k tomu aj dvomi gólmi Branislav Obžera. Skvelý zápas v elektrizujúcom prostredí ste videli aj na HUSTE.SK.

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Góly: 16. a 84. Obžera, ŽK: 30. Černák, 43. Obžera - 45. Šourek, rozhodovali: Vnuk - Slyško, E. Weiss, 9064 divákov

Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič, Hanek, Breznaník - Černák (74. Ľ. Meszároš), Serrano - S. Slovák, Halenár, Obžera (87. Štepanovský) - Masaryk (90. Gaúcho)

Žilina: D. Perniš - Pekarík, Šourek, Vomáčka, Tesák - Zd. Štrba, Pečalka - Rilke (82. Piaček), Adauto (46. Vladavič), Jež - Štyvar (46. Karoglan)

V šlágri 17. kola Corgoň ligy mal prvú šancu Slovan, keď po chybe obrancu Žiliny Šoureka neprekonal Masaryk z ôsmich metrov pozorného Perniša. Na druhej strane v 14. min do prudkej strely Rilkeho obetavo skočil Breznaník. O minútu neskôr Adauto netrafil dobre loptu, ktorá skončila v aute. Uzimení diváci sa prvého gólu dočkali v 16. min, keď Masaryk načasovanou prihrávkou našiel na hranici pokutového územia Obžeru, ktorý využijúc svoju rýchlosť a techniku otvoril skóre - 1:0. O päť minút neskôr Vomáčka v poslednej chvíli odkopol loptu pred nabiehajúcim kanonierom belasých Masarykom. Druhú veľkú šancu si Slovan vypracoval v 36. min, keď rýchly Obžera unikol po krídle, no jeho vysokú prihrávku Slovák z troch krokov poslal hlavou iba do bočnej siete žilinskej bránky. Keď na druhej strane Vomáčka po vysokom centri Ježa v 40. min netrafil bránku Slovana, mužstvá odišli do kabín za stavu 1:0 pre domácich.Po zmene strán sa v mrazivom a veternom počasí hra vyrovnala. Obidve mužstvá si vypracovali niekoľko streleckých príležitostí, no gól neprichádzal. Jediný, kto sa neuspokojil s dovtedajším skóre, bol domáci Obžera. Ten v 84. min využil žilinské zaváhanie pri ofsajdsystéme a svoje sólo premenil na druhý gól Slovana - 2:0. Hostia v závere stretnutia mali dve sľubné šance, no obrana belasých ich odvrátila do bezpečia. Rozlúčka belasých so 65-ročným štadiónom na Tehelnom poli sa vydarila a Slovan bude zimovať na čele tabuľky.Ladislav Pecko (tréner Slovana): "V prvom rade by som sa chcel poďakovať hráčom za bojovný výkon, ktorý v tomto stretnutí predviedli. Vzhľadom na poveternostné podmienky a terén, na ktorom sa zápas hral, som rád, že sme dokázali zvíťaziť. Na rozdiel od Žiliny sme strelili dva góly, čo rozhodlo. Ešte nás čaká jedno kolo, môžem však už teraz povedať, že s jesennými výsledkami som spokojný. Na druhej strane je za nami iba pol sezóny, čaká nás ešte náročná jar."Dušan Radolský (tréner Žiliny): "Gratulujem Slovanu k víťazstvu i k jeho účinkovaniu v celej jesennej časti. Dnešné stretnutie sa zlomilo prvým gólom, pretože my sme mali predtým dve veľké šance, ale nedokázali sme ich zužitkovať. Po zmene strán sme si vytvorili územnú prevahu, ale iba po pokutové územie domácich. Keďže sme Slovanu nestrelili gól, nemohli sme vyhrať."