Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Maradona debutuje v Glasgowe, tlak necíti
Zdielať na

Maradona debutuje v Glasgowe, tlak necíti

Zajtra 20-zápasová porcia priateľských futbalových stretnutí

Necítim žiaden tlak. Ak by som túto ponuku neakceptoval, bol by som zbabelec. Potrebujem argentínsku reprezentáciu a ona potrebuje niekoho, kto ju povedie. Jediný cieľ, ktorý máme, je skončiť na prvom mieste. Toto musí byť cieľ Argentíny,“ vyhlásil majster sveta z roku 1986, ktorý si svoju premiéru odkrúti už túto stredu v priateľskom zápase so Škótskom.

Ťahákom stredajšieho programu vyše 20-zápasovej porcie priateľských futbalových stretnutí bude duel v Berlíne medzi Nemeckom a Anglickom. Starí rivali odohrajú už 27 vzájomný zápas, 11-krát sa radovali z výhry Angličania, desaťkrát Nemci.

Európska kvalifikácia o postup na majstrovstvá sveta 2010 v JAR má v stredu na programe iba jeden zápas, v ktorom súperi Slovenska v 3. skupine San Maríno a Česko uzavrú rok v Serravalle, a tak takmer všetky európske reprezentácie využili asociačný termín FIFA na priateľské duely. Okrem Berlína sa pozornosť fanúšikov upriami aj do Glasgowa, kde Škóti hostia Argentínu. Na jej lavičke bude debutovať legendárny bývalý majster sveta Diego Armando Maradona. Ďalšie zaujímavé konfrontácie ponúknu stretnutia Brazílie s Portugalskom (štvrtok o 1.00 SEČ), Francúzska s Uruguajom, Holandska so Švédskom, Grécka s Talianskom či súboj majstrov Európy zo Španielska s Chile.

Tréneri národných tímov môžu skúšať nových hráčov, či nové taktiky, viaceré ich nominácie sa tak zaobišli bez veľkých mien. Z najznámejších futbalistov teraz márne čakali na šancu David Beckham, Ronaldinho či Alessandro del Piero, hrať však nebude ani Zlatan Ibrahimovič, ktorému švédski tréneri dali možnosť odpočinúť si.

Okrem San Marína a Česka, ktoré hrajú o kvalifikačné body, sa v príprave predstavia aj ďalší účastníci 3. kvalifikačnej skupiny a súperi Slovenska v boji o finálový turnaj v JAR. Slovinsko si pozvalo do Mariboru Bosnu a Hercegovinu, Severní Íri do Belfastu Maďarov a Poliakov čaká v Dubline domáci výber Írska.