Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Žilina po výhre v Nitre naďalej stíha vedúci Slovan
Zdielať na

Žilina po výhre v Nitre naďalej stíha vedúci Slovan

FC Nitra - MŠK Žilina 0:2

Prvú väčšiu šancu mal v 14. min hosťujúci útočník Štyvar, no lopta po jeho hlavičke skončila v rukách domáceho brankára Hrošša. V 19. min sa do podobnej šance dostali opäť Žilinčania a Ježovu strelu z voleja vyrazil Hroššo na rohový kop. Do tretice musel nitriansky brankár zasahovať v 23. minúte po strele Pečalku. Najbližšie mal ku gólu v 29. min Rilke, keď z pravej strany trafil bočnú sieť nitrianskej brány a krátko na to skončil na opačnej strane center domáceho Barčíka na brvne bránky Perniša. V 33. min sa gruzínsky legionár v drese Nitry Liluašvili predral pred žilinskú šestnástku, narazil si loptu s Gruberom, dostal sa za obranu hostí, avšak jeho prienik stroskotal na Pernišovi. V závere prvej časti hry napriahol z kraja pokutového územia Vladavič a po jeho tečovanej strele skončila lopta tesne nad bránou Nitry. Vzápätí sa dostal do šance Rilke, no Hroššo zachránil. V posledných sekundách prvého polčasu však toľko šťastia nemal, keď si na rohový kop nabehol obranca Šourek a hlavou poslal loptu prudko do siete - 0:1.

Po prestávke pokračovali hostia v dobrom výkone, čoho výsledkom bol ďalší gól v sieti Hrošša, keď po presnom centri Vladaviča pohodlne skóroval kapitán Žiliny Štrba a zaznamenal svoj druhý gól v aktuálnej sezóne. V 63. min mohli hostia opäť skórovať, no Vladavičovu prudkú strelu vykopol Karlík z bránkovej čiary. V 84. min sa mohol do streleckej listiny zapísať striedajúci Karoglan, no v dobrej pozícii tesne minul bránku Nitry. V samom závere stretnutia ešte zlikvidoval Hroššo pekné strely Karoglana a Ježa.

Záznam stretnutia si môžete pozrieť na internetovej televízii plnej športu HUSTE.sk.

Ján Ilavský (tréner Nitry): "Predsavzatie, ktoré sme si dali, sme nesplnili. Rešpekt zväzoval hráčom nohy a absolutórium si zaslúži iba brankár Hroššo, ktorý nás zachránil od väčšej prehry.“

Dušan Radolský (tréner Žiliny): "Podali sme koncentrovaný výkon a zaslúžene sme vyhrali. Som veľmi rád, že hráči zmobilizovali svoje sily, len škoda, že sme nepremenili ďalšie šance.“

FC Nitra - MŠK Žilina 0:2 (0:1)

Góly: 45. Šourek, 58. Štrba, ŽK: 12. Harbuľák (Nitra), rozhodovali: Kružliak - Csabay, Petríček, 1150 divákov

Zostavy:
Nitra: Hroššo - Harbuľák, Čeman (55. Kopačka), Štajer, Karlík - Liluašvili (70. Košút), Gruber, Sailer, Barčík, Kolár - Rák (61. Racko)
Žilina: D. Perniš - Pekarík, Šourek, Vomáčka, Tesák - Vladavič (85. Piaček), Zd. Štrba, Pečalka, Jež - Štyvar (76. Karoglan), Rilke (80. Martin Ďurica)