Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Veľké gesto futbalového klubu Valencia: Vernému fanúšikovi na štadióne postavili sochu
Zdielať na

Veľké gesto futbalového klubu Valencia: Vernému fanúšikovi na štadióne postavili sochu

Archívna reportáž

VALENCIA / Španielsky fanúšik klubu FC Valencia Vicente Navarro Aparicio stratil pred niekoľkými rokmi zrak. Aj napriek tomu, ale zostal verný svojmu klubu a pravidelne chodil na štadión Mestalla, kde už mal svoje miesto. Svoju permanentku obnovil aj napriek zrakovému postihnutiu a na zápasy chodil so svojím synom. Po smrti Aparicio, spravili zástupcovia klubu naozaj obrovské gesto. Postavili mu sochu.

Zástupcovia klubu na mieste, kde muž sedával umiestnili jeho bronzovú sochu. Aparicio totiž pred dvoma rokmi zomrel. Desiatky rokov navštevoval domáce zápasy FC Valencia. Keď mal 50 rokov, lekári mu diagnostikovali odlúpenie sietnice. Muž aj napriek tomu ale na zápasy chodil. O geste klubu informoval portál sport.cz. 

Priebeh zápasu mu vždy opisoval jeho syn. Keď pred dvoma rokmi zomrel, jeho tvár na hlavnej tribúne chýbala zástupcom klubu aj fanúšikom. Bronzovú sochu fanúšika sa preto vedenie klubu rozhodlo dať vyhotoviť v životnej veľkosti. 

"Keď v roku 2004 Valencia vyhrala UEFA Cup a získala španielsky titul, bol to najšťastnejší rok v otcovom živote," povedal v dokumente jeho syn, ktorý počas domácich zápasov, stretnutia hrdo sleduje na sedadle vedľa sochy jeho otca. 

https://twitter.com/OfficialHomar/status/1135535757492404229

Súvisiace články