Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zrekonštruovaný nitriansky štadión zničili trnavskí fanúšikovia. Oslavovali výhru
Zdielať na

Zrekonštruovaný nitriansky štadión zničili trnavskí fanúšikovia. Oslavovali výhru

NITRA / Po futbalovom zápase o Slovenský pohár rátajú na nitrianskom štadióne škody. Zničené sú sedadlá, ale aj trávnik. Vyčíňali tam trnavskí fanúšikovia, ktorí takýmto spôsobom prejavili radosť z výhry ich klubu. Štadión pritom len nedávno zrekonštruovali.

O Slovenský pohár na nitrianskom štadióne bojovala v stredu Trnava so Žilinou. Zápas na neutrálnej pôde postavil do pozoru desiatky policajtov.

Príchod tisícok futbalových fanúšikov pod dohľadom polície prebehol pokojne a nič závažné sa neudialo. Až do momentu pokiaľ sa nedostali na štadión a prišla eufória z výhry. Rozvášnení trnavskí fanúšikovia ničili všetko, čo im prišlo pod ruky.

"Škody na našom štadióne budú zrejme privysoké, nejde iba o vytrhané sedadlá a zničené zábrany," uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek. Opakované upozornenia zo strany organizátorov nepomáhali. Vyvrcholenie zápasu prinieslo to, že trnavskí fanúšikovia vbehli na trávnatú plochu, vybuchujúca pyrotechnika ju vypálila a zničila.

"V záujme predchádzaniu konfliktov sa organizátori rozhodli ponechať ich na trávnatej ploche," vysvetlila hovorkyňa SFZ  Monika Jurigová. Mesto teraz ráta škody, ktoré futbalovým zápasom v meste pod Zoborom na štadióne vznikli. Prečo sa tak udialo, je už teraz podľa nich zbytočné zisťovať.

"Nechceme skúmať ako sa pyrotechnika dostala na zápas," hovorí Holúbek. "SFZ si je vedomé udalosti, ktoré sa udiali a ako hlavný organizátor sa ospravedlňujeme," dodala Jurigová. Otázkou však z pohľadu mesta, ktoré zabezpečí opravu futbalového štadiónu, bolo, kto to všetko zaplatí. Rokujú už so Slovenským futbalovým zväzom.

Súvisiace články