Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V oblasti Lamanšského prielivu zmizlo lietadlo, na palube bol aj známy futbalista
Zdielať na

V oblasti Lamanšského prielivu zmizlo lietadlo, na palube bol aj známy futbalista

Archívna reportáž

CARDIFF / Súkromné lietadlo, ktoré smerovalo z Nantes do Cardiffu sa záhadne stratilo nad Lamanšským prielivom. Nachádzal sa v ňom aj nový prírastok do tímu anglickej Premier League.

Britské médiá informovali, že v noci z pondelka na utorok sa stratilo súkromné lietadlo smerujúce z Nantes do Cardiffu. Tamojšia polícia potvrdila, že sa v ňom nachádzal 28-ročný argentínsky futbalový útočník Emiliano Sala, ktorý pred niekoľkými dňami prestúpil z francúzskeho FC Nantes do tímu účastníka anglickej Premier League Cardiff City.  

Francúzske úrady informáciu potvrdili, na základe čoho sa záchranné tímy vydali do vôd severne od mesta Alderney. Argentínsky útočník, ktorého kúpili v Premier League za rekordných 15 miliónoch dolárov, nakrútil video na Instagrame, v ktorom sa rozlúčil so svojimi spoluhráčmi z Nantes v pondelok na obed. Francúzske médiá oznámili, že Sala odviezol na letisko obranca Nantesu Nicolas Pallois.

https://twitter.com/CardiffCityFC/status/1086719199546953729

Predseda Cardiff City Mehmet Dalman povedal, že klub bol správami "veľmi znepokojený" a kontaktuje členov rodiny a záchranné služby, aby objasnili prípad. "Sme veľmi znepokojení najnovšími správami, že lietadlo stratilo kontakt nad Lamanšským prielivom. Predtým ako budeme ďalej informovať, potrebujeme overiť pravdivosť tejto správy. Veľmi sa obávame o bezpečnosť Emiliana Salu," povedal pre telegraph.co.uk. Vyšetrovanie bolo ale odsunuté na neskôr a polícia potvrdila, že začali s pátraním o ôsmej ráno v utorok. "Zatiaľ sme nenašli žiadne stopy po stratenom lietadle," informovala polícia. Prehľadávanie oblasti bolo zastavené o druhej poobede. "Kvôli silnému vetru, zhoršeniu podmienok na mori a zníženej viditeľnosti," vysvetlila polícia vo vyhlásení. "Lietadlo letelo pôvodne vo výške 5000 stôp. Keď lietadlo prelietalo ponad Guernesey požiadalo o zostup. Kontrola stratila kontakt približne vo výške 2300 stôp," píše sa ďalej vo vyhlásení. 

Aj napriek tomu, že lietadlo ešte nebolo vo vzdušnom priestore Veľkej Británie, zapojili sa tiež do vyšetrovania. Rovnako potvrdili, že počasie bolo v oblasti v čase preletu lietadla veľmi nepriaznivé a silný dážď mohol skomplikovať let. 

Pre omyl pilota, havarovalo vojenské lietadlo. Pilot stratil nad strojom kontroly, zišiel z dráhy a nabúral do stromu: 

Súvisiace články