Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Známy futbalový tréner po úspešnom zápase proti Slovanu v aute nafúkal. Tvrdí, že nešoféroval
Zdielať na

Známy futbalový tréner po úspešnom zápase proti Slovanu v aute nafúkal. Tvrdí, že nešoféroval

BARDEJOV / Večer po triumfe nad Slovanom dali trénerovi ženského futbalu z Bardejova fúkať policajti. Nafúkal nad jedno promile. Problém ale je, že ho nezastavili ako vodiča. Upozornil naňho istý človek. Vedenie futbalového klubu za svojím trénerom ako profesionálom stojí. Tréner tvrdí, že nešoféroval a do vyriešenia prípadu klubu ponúkol svoju rezignáciu.

Policajná hliadka mala dať fúkať trénerovi z Bardejova. Zatiaľ je však istý len výsledok dychovej skúšky. Či bol aj vodičom, nevie zatiaľ oficiálne ani polícia. Bol to pre bardejovský futbalový klub dôležitý zápas. Ženy pod vedením svojho trénera dosiahli víťazstvo proti najväčšiemu rivalovi - Slovanu. To sa patrilo aj osláviť. Nikomu predtým na štadióne ani nenapadlo, že víťazstvo bude mať aj inú príchuť. Vo forme policajného záznamu.

"Povedal mi, že sedel v aute, ale auto nebolo naštartované," uviedol Stanislav Soroka, prezident FK Partizán Bardejov. Tréner, ktorý mal nafúkať a ktorý bol vlani vyhlásený za ženského trénera roka, poskytol svoje stanovisko len po telefóne. Alkohol priznal ale odmieta, že by šoféroval. Hovorí o pomste, do auta si vraj šiel len po kľúče. "Autom ja som sa nehýbal, mňa ani hliadka nezastavila. Ja som si išiel vybrať kľúče," hovorí tréner Ľubomír Č. 

"Vzhľadom na to, že tento muž nebol ako vodič bezprostredne zastavený policajnou hliadkou, bude súčasťou ďalšieho vyšetrovania potrebné preukázať, či skutočne viedol vozidlo pod vplyvom alkoholu," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Okrem trénerstva pracuje aj ako stredoškolský učiteľ. V škole sa o tom, čo sa stalo, dozvedeli iba zo sociálnej siete. Riaditeľka potvrdila, že žiaci sa pýtajú. Ona si však chce počkať na závery vyšetrovania. "V prípade je vedené trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vzhľadom na okolnosti, polícia zatiaľ nikoho neobvinila," dodáva Ligdayová.  

"Polícia mi vysvetlila, že sú tam svedkovia. Ja som tam počkal, lebo ja som necítil žiadnu vinu, ja som ich normálne počkal, mohol som aj odísť," pokračuje tréner. Ponúkol v pondelok dopoludnia svoju rezignáciu až do vyriešenia prípadu. Prezident bardejovského futbalového klubu je vo vyjadreniach zdržanlivý. Trénera si váži ako veľkého profesionála.

Súvisiace články