Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cristiano Ronaldo čelí obvineniu zo znásilnenia Američanky
Zdielať na

Cristiano Ronaldo čelí obvineniu zo znásilnenia Američanky

NEW YORK / Cristiano Ronaldo sa mal dopustil znásilnenia. Obvinila ho tridsaťštyriročná Američanka Kathryn Mayorga, ktorá tvrdí, že ju slávny portugalský futbalista napadol v roku 2009 v Las Vegas. Prípad by mal riešiť súd.

​Mayorga o celej udalosti prehovorila až teraz, pretože za svoje predchádzajúce mlčanie dostala zaplatené. Futbalista jej podľa nemeckého magazínu Spiegel poslal 375 000 dolárov.

Teraz sa prípadom zrejme budú zaoberať americké orgány. Päťnásobný víťaz ankety o najlepšieho futbalistu sveta Ronaldo popiera, že ženu znásilnil, sex s ním vraj mala dobrovoľne.

Mayorga Spiegelu teraz povedala, že ju Ronaldo pred deviatimi rokmi análne znásilnil vo svojej hotelovej izbe. Po udalosti sa jej vraj spýtal, či má bolesti.

"Pritom išiel na kolená a povedal:" Z 99 percent som dobrý chlap, neviem, čo je s tým jedným percentom," spomína Mayorga, ktorá mala vtedy 25 rokov.

Advokát ženy - ktorá sa ďalší deň podrobila lekárskemu vyšetreniu a vec oznámila polícii, aj keď bez mena útočníka - teraz na súde v Nevade napadol dohodu o mlčanlivosti, ktorú vtedy podpísala. Svoju žalobu, ktorá má byť základom pre civilné proces, stavia aj na dokumente, v ktorom je údajne vykreslené, ako udalosť vnímal Ronaldo.

"Viackrát povedala nie a stop," cituje futbalistu dokument, v ktorom podľa Spiegelu Ronaldo v septembri 2009 odpovedal na otázky svojich právnikov, ktorí pripravovali finančné vyrovnanie s Mayorga. Dokument bol uverejnený v rámci masívneho úniku dát z futbalového prostredia.

Mayorga podľa svojich slov po udalosti chodila na terapiu a v prvom roku tiež pila veľa alkoholu. Jej život sa vraj ako-tak zlepšil až po piatich rokoch, aj tak ale dodnes podľa posudku psychiatra trpí depresiou.

Žena sa teraz o situácii rozhodla otvorene hovoriť okrem iného preto, že chce, aby sa zistilo, či futbalista - ktorý bol vtedy hráčom Manchestru United, ďalších deväť rokov strávil v Reale Madrid a tento rok prestúpil do Juventusu Turín - neznásilnil aj ďalšie ženy. Odvahu jej podľa jej slov dodalo tiež hnutie #MeToo.

Súvisiace články