Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Atraktívny futbalový súboj v júni na Pasienkoch nebude. Termín je príliš rizikový
Zdielať na

Atraktívny futbalový súboj v júni na Pasienkoch nebude. Termín je príliš rizikový

BRATISLAVA / Atraktívny súboj o československý Superpohár bratislavské Pasienky 29. júna neuvidia. Meranie síl medzi futbalistami Slovana a pražskej Slavie totiž starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na odporúčanie polície zakázal. V danom termíne bol totiž až príliš rizikový.

Termín si určili kluby, čas výkopu o 16:30 obe verejno-právne televízie, aby súboj videlo na oboch stranách rieky Moravy čo najviac divákov. Neuvidí ho ale nikto. Budúci piatok sa končí aktuálny školský rok a bratislavské Zlaté piesky budú dejiskom hip-hopového festivalu s návštevou okolo desaťtisíc ľudí.

Futbalový zápas, pri ktorom reálne hrozia výtržnosti tvrdých jadier fanúšikov Slavie a Slovana, polícia odporučila v daný deň starostovi zakázať. "Bezpečnosť mladých ľudí, detí, rodín, ale aj fanúšikov je a musí byť na prvom mieste," informoval starosta mestskej časti Nové mesto, Rudolf Kusý.

"Dospeli sme k záveru, že je tu jednoznačná hrozba narušenia verejného poriadku, života, zdravia a majetku občanov," pokračoval riaditeľ poriadkovej polície, Viliam Adamec. Po zvážení všetkých argumentov napokon súhlasili aj na Slovenskom futbalovom zväze. "V tomto termíne, za týchto podmienok ten západ naozaj nie je možné odohrať," informoval predseda SFZ Jozef Kliment.  

Kedy inokedy a či vôbec zápas o československý Superpohár odohrajú, to ešte nie je známe.

Súvisiace články