Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Abramovič sa netešil s Chelsea z výhry FA Cupu. Úrady mu nepredĺžili víza
Zdielať na

Abramovič sa netešil s Chelsea z výhry FA Cupu. Úrady mu nepredĺžili víza

Zdroj: Reuters

MOSKVA / Britské úrady nepredĺžili víza majiteľovi futbalového klubu Chelsea Londýn Romanovi Abramovičovi. Podľa zdroja z jeho okolia trvá samotný proces dlhšie ako zvyčajne, bez vysvetlenia dôvodu.

Päťdesiatročný miliardár sa nemohol zúčastniť finálového stretnutia anglického FC Cup-u, v ktorom jeho tím porazil Manchester United 1:0. V marci oznámili Briti, že úrady Spojeného kráľovstva preveria stovky víz vydaných bohatým Rusom. Podľa médii súviselo spomínané rozhodnutie s kauzou bývalého agenta Sergeja Skripala, otráveného začiatkom marca v juhoanglickom Salisbury.

Abramovičovi vypršalo víza pred troma týždňami a nové zatiaľ nedostal. Z toho dôvodu sa nemohol podnikateľ zúčastniť ani sobotného víťazstva Chelsea nad Manchesterom United vo finále Anglického pohára. 

Futbalový klub Rus vlastní od roku 2003. Oficiálnu správu o odmietnutí víza britské úrady nevydali, migračná služba odmietla záležitosť tiež komentovať. Abramovič má blízko Kremľu, podľa nepotvrdených informácii to bol práve on, kto v roku 1999 vtedajšiemu prezidentovi Borisovi Jelcinovi navrhol Vladimíra Putina ako jeho nástupcu. 

Bývalého ruského agenta, ktorého začiatkom roka otrávili novičokom v Británii, už prepustili z nemocnice: 

Súvisiace články