Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Futbalistom roka je opäť Marek Hamšík
Zdielať na

Futbalistom roka je opäť Marek Hamšík

BRATISLAVA / Pre odletom do Thajska, kde budú bojovať o Kráľovský pohár sa slovenskí futbalisti predstavili na slávnostnom galavečere. Na ňom si tí najlepší prevzali ocenenia sa svoje výkony v minulom roku.

Najlepším futbalistom roka na Slovensku sa stal už rekordný siedmykrát, z toho piatykrát po sebe Marek Hamšík: "Byť najlepším je veľká vec a ja si to veľmi vážim."

Martin Škrtel, ktorý bol v posledných rokoch najvážnejším rivalom Mareka Hamšíka skončil tentoraz až na štvrtom mieste. Predstihli ho dvaja šikovní mladíci - tretí Stanislav Lobotka a druhý Milan Škriniar. "Ja si myslím, že Škrťo tam stále patrí, aj keď v tejto sezóne ho trocha pribrzdili zranenia."

Dvaja skvelí hráči talianskej série A získali aj ďalšie trofeje. Milanovi Škriniarovi patrí Cena fanúšikov. "Ďakujem ľuďom, ktorí za mňa hlasovali. Som za to veľmi vďačný, tú cenu fanúšikov som naozaj nečakal."

Marek Hamšík sa stal aj najlepším futbalistom štvrťstoročia. "Ešte nie je koniec, tak hádam ešte niečo dokážem a ešte nejakú tú trofej donesiem domov."

Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho hráča do 21 rokov získal obranca FC Kodaň Denis Vavro. "Som za to rád, je to pre mňa ďalšia motivácia."

V kategórii Tréner roka triumfovali tentoraz až dvaja silní muži - kouč reprezenačného Áčka Ján Kozák ale aj dnes už bývalý kordmidelník slovenskej 21-tky Pavel Hapal: "Urobil veľký kus pre slovenskú reprezentáciu, odkiaľ môžeme čerpať hráčov priamo pre A-mužstvo a tak by to malo byť," hovorí Ján Kozák.

Takto naši futbaloví nominanti hlasovali za hráča, ktorý najlepšie drží tímového ducha:​

Súvisiace články